Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μισαλλοδοξία δεν έχει θέση στη Θεσσαλονίκη

12/03/2024
από
Στην τρανσφοβική επίθεση στην πλατεία Αριστοτέλους αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι όσοι κατηγορηθούν θα δικαστούν «με βάση τον αυστηρότερο αντιρατσιστικό νόμο».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, καταδίκασε το βίαιο τρανσφοβικό περιστατικό που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους, λέγοντας ότι η μισαλλοδοξία δεν έχει θέση στην πόλη.

«Δεν είναι η εικόνα της Θεσσαλονίκης μας εκείνη που φάνηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Η πόλη αυτή υπήρξε πάντα ιστορικό σταυροδρόμι πολιτισμών και ιδεών. Φιλόξενο σημείο συνάντησης διαφορετικών απόψεων και ανθρώπων» είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

«Με τη μισαλλοδοξία να μην έχει θέση στο κέντρο και στις συνοικίες της. Ασφαλώς, η Πολιτεία κινητοποιήθηκε αμέσως. Το ίδιο και η Δικαιοσύνη» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο, αλλά τόνισε και ότι η κοινωνία οφείλει να απαντήσει στο μίσος.

«Έχουμε 21 συλλήψεις. Ενώ όσοι κατηγορηθούν για τα απαράδεκτα επεισόδια θα δικαστούν, τώρα, με βάση τον αυστηρότερο αντιρατσιστικό νόμο. Όμως, η κοινωνία είναι αυτή η οποία πρώτη οφείλει να απαντήσει στο μίσος. Αλίμονο αν στις μέρες μας δεν μπορεί κάποιος να είναι οπαδός μιας ομάδας. Να σκέφτεται διαφορετικά. Ή και να είναι διαφορετικός. Όποιος αμφισβητεί αυτά τα δικαιώματα λέω ότι προσβάλλει την ίδια τη Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου έχουν καταδικάσει την επίθεση, καθώς σχετική δήλωση έκανε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Δες και αυτό!