«Κρατείται σε ψυχιατρική κλινική» αφού προσπάθησε να ανοίξει το πρώτο γκέι κλαμπ του Πακιστάν

11/06/2024
από

Ένας άνδρας φέρεται να κρατείται σε ψυχιατρικό ίδρυμα από τις τοπικές αρχές, μετά την προσπάθειά του να ανοίξει το πρώτο γκέι κλαμπ του Πακιστάν.

Το άτομο, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιευθεί, φέρεται να κρατείται σε ψυχιατρική κλινική, μετά την αίτηση που υπέβαλε για τη δημιουργία ενός γκέι μπαρ στο Abbottabad.

Η αίτηση που κατατέθηκε στον αναπληρωτή επίτροπο της πόλης του βόρειου Πακιστάν φέρεται να ανέφερε ότι το κλαμπ θα ήταν “μεγάλη ευκολία” για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα της περιοχής και “άλλων περιοχών της χώρας γενικότερα“.

Ο άνδρας είπε ότι το κλαμπ, το οποίο ονόμασε προσωρινά “Lorenzo gay club”, θα είχε αυστηρούς κανόνες σχετικά με το σεξ στους χώρους του.

Ένα ευδιάκριτο μήνυμα στον τοίχο θα προειδοποιούσε: όχι σεξ στους χώρους“, αναφέρεται στην αίτηση. “Αυτό θα σήμαινε ότι κανένας νομικός περιορισμός δεν θα καταστρατηγείτο στους χώρους” του μαγαζιού.

Η ομοφυλοφιλία είναι επί του παρόντος παράνομη στο Πακιστάν βάσει του Ποινικού Κώδικα του 1860, ο οποίος ποινικοποιεί τις σεξουαλικές πράξεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και εισήχθη από τους Βρετανούς κατά την αποικιοκρατία.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Age πριν από τη μεταφορά του στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Πεσαβάρ, το άτομο είπε ότι θέλει “να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων”.

“Ξεκίνησα τον αγώνα για τα δικαιώματα της πιο παραμελημένης κοινότητας στο Πακιστάν και θα υψώνω τη φωνή μου σε κάθε φόρουμ”, δήλωσε.

“Αν οι αρχές αρνηθούν, τότε θα προσφύγω στο δικαστήριο και ελπίζω ότι όπως το ινδικό δικαστήριο, έτσι και το πακιστανικό δικαστήριο θα αποφανθεί υπέρ των ομοφυλόφιλων”.

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στην Ινδία μετά την ανατροπή, από πενταμελή συνταγματική έδρα της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, στην υπόθεση «Johar κατά Ένωσης» το 2018, η οποία ακύρωσε τις διατάξεις ενός ποινικού κώδικα παρόμοιου με τον πακιστανικό.

Διάφορες ακροδεξιές ομάδες, θρησκευτικά ιδρύματα και αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτικοί αναπαρήγαγαν θεωρίες συνωμοσίας ότι το άτομο εργάζεται ως ξένος πράκτορας για λογαριασμό δυτικού κράτους, επειδή είχε επιστρέψει πρόσφατα από επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι φίλοι του λένε ότι ανησυχούν εξαιρετικά για την ασφάλειά του και τους έχει απαγορευτεί να τον επισκεφθούν ή να μάθουν για την κατάστασή του.

“Όλοι φοβούνται ότι αν μιλήσουν γι’ αυτόν θα κινδυνεύσουν”, φέρεται να είπε ένα άτομο, προσθέτοντας ότι προσπάθησαν να μάθουν χωρίς αποτέλεσμα.
Δες και αυτό!