Κουήρ πολιτικό πρόσωπο έκανε coming out ως μη-μονογαμικό

03/10/2022
από
Liliana Bakhtiari
Liliana Bakhtiari

Κουήρ πολιτικό πρόσωπο από τη Τζόρτζια έκανε περήφανα coming out ως μη-μονογαμικό και παρουσίασε στον κόσμο δύο «υπέροχους» συντρόφους.

Το μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Ατλάντα, Liliana Bakhtiari, που είναι το πρώτο κουήρ άτομο και μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας, που έχει εκλεγμένο αξίωμα στη Τζόρτζια, ανακοίνωσε ότι έχει σχέση με δύο συντρόφους, σε συνέντευξή της στο NBC News.

Εξήγησε ότι είχε σχέση με την Kris Brown για 10 χρόνια, πριν η Sarah Al-Khayyal ενταχθεί στη σχέση τους το 2020. Οι τρεις σύντροφοι αποφάσισαν να κάνουν ένα δημόσιο coming out στον κόσμο, καθώς σύντομα σχεδιάζουν να αρχίσουν να χτίζουν μια οικογένεια μαζί.

Δήλωσε ακόμη στο NBC ότι οι σύντροφοι «δείχνουν ανοιχτά» τη σχέση τους και είναι «υπερήφαν@ γι’ αυτό», καθώς εργάζονται για να διαλύσουν τα στίγματα σχετικά με τη μη-μονογαμία.

«Θα πρέπει να αποστιγματιστεί», είπε, «Είμαστε μια πολύ έγκυρη οικογενειακή δομή, που οι άνθρωποι πρέπει να αγκαλιάσουν».

Το Bakhtiari ,το οποίο είναι, επίσης, το πρώτο non-binary μέλος του συμβουλίου μιας μεγάλης πόλης των ΗΠΑ, είπε ότι ήταν δύσκολο να κρύψουν τη σχέση τους από τον κόσμο, αλλά ήθελαν να κάνουν coming out με τους όρους τους, αντί ένας «πολιτικός αντίπαλος» να την “ξεσπάσει” πριν να είναι έτοιμ@.

Το Bakhtiari εξήγησε ότι γνώρισε τον Brown σε ένα μπαρ το 2012 και ήταν ανοιχτό στο ότι ήταν μία μη-μονογαμική σχέση από την αρχή.

Το Bakhtiari είπε ότι γνώριζε ότι το να κάνει coming out ως μη-μονογαμικό μπορεί να επηρεάσει την πολιτική καριέρα που έχει χαράξει ως τώρα, καθώς η θητεία λήγει τον Ιανουάριο του 2026. Αλλά, είναι ευτυχές, που επιτέλους βγαίνει ανοιχτά στο κοινό σχετικά με την «ευτυχισμένη και υγιή σχέση» που έχει.

«Αν ο κόσμος δε θέλει να με επανεκλέξει, επειδή είμαι ερωτευμένο με δύο υπέροχους ανθρώπους, σε μια ευτυχισμένη και υγιή σχέση, που είναι ίσως το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί ποτέ, τότε είμαι οκ», είπε το Bakhtiari.
Δες και αυτό!