Κολωνός: Αθώωση Μίχου για βιασμό και μαστροπεία προτείνει η εισαγγελέας

13/03/2024
από
Την απαλλαγή του Ηλία Μίχου, του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση μαστροπείας στον Κολωνό, από τις κατηγορίες για βιασμό, πρότεινε η εισαγγελέας.  

Η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε να αθωωθεί ο Ηλίας Μίχος για βιασμό λόγω αμφιβολιών, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Αντιθέτως, ζήτησε την ενοχή για τέσσερα από τα επτά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, οπλοκατοχή (για δυο όπλα), κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία και επιπλέον διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.

Την ίδια στιγμή, η εισαγγελέας ζητά να κριθεί ένοχη η μητέρα της 12χρονης, για όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και αφορούν την σεξουαλική εκμετάλλευση της κόρης της, της οποίας είχε την επιμέλεια και τη φροντίδα.

Συγκεκριμένα, κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας ανέφερε ότι η μητέρα της 12χρονης πρέπει να κριθεί ένοχη αρχικά για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ς καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους της και για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.
Δες και αυτό!