Η παρουσίαση του βιβλίου “Κλωτσιές με δωδεκάποντα“, της Μαρίας Μάζη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21/11, στον χώρο του Beaver.

«Κάθε φορά που κατεβαίνω σε πορεία για τον Ζακ είναι λες και δεν σκέφτομαι τίποτα. Δεν υπάρχουν καν λέξεις μέσα στο μυαλό μου. Στέκομαι, όμως, σε μικρές σκηνές. Όταν δένω τα παπούτσια μου σκέφτομαι τα εκατοντάδες άτομα που κάνουν το ίδιο εκείνη την ώρα ή μέρα, ενώ ετοιμάζονται για αυτό και φαντάζομαι πως μπορεί να είναι για εκείνα. Στέκομαι στα βλέμματα κατανόησης και θλίψης και ζέστης που ανταλλάσσουμε κάθε φορά, με γνωστ@, άγνωστ@ και στα ενδιάμεσα αυτών. Στέκομαι στα αντανακλαστικά αγγίγματα των γύρω μας και τα δικά μας αλυσίδες. Στέκομαι στο like a prayer που παίζει στο background από τα στόματα όσων το ψέλλισαν τότε. Στέκομαι στην ανάγκη για απαλότητα και φροντίδα των γύρω μας και των εαυτών μας, που τόσο πολύ κραυγάζει την αναγκαιότητα της καθημερινά. Στέκομαι στο ότι η Ζακι, ο Ζακ μας άφησε μια θάλασσα, πλούσια και βαθιά και δυνατή. Και κάπου εκεί χάνονται ξανά οι λέξεις, αλλά μένει το συναίσθημα, σε όλο του το φάσμα. Δεν παλεύεται χωρίς «μαζί».

Η έρευνα της Μαρίας Μάζη εστιάζει στην ανάδυση ενός κάποιου «εμείς» με έμφαση σε ΛΟΑΤ(Κ)Ι χώρους της Αθήνας, μετά τη δολοφονία του Ζακ/ της Ζάκι. Μελετά κάποιες από τις κινητοποιήσεις, τη συσπείρωση και τη διεκδίκηση μέσω του δημόσιου πένθους για τον Ζακ/τη Ζάκι. Συγχρόνως, επιχειρεί να αφουγκραστεί και κάποιες από τις «εσωτερικές» διαφορές και συγκρούσεις των χώρων αυτών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Αλεξάνδρα Χαλκιά, καθηγήτρια, τμήμα κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Άννη Παπάζογλου, κοινωνική λειτουργός, Orlando LGBT+
Μαρία Μάζη, η συγγραφέας
Συντονισμός: Άννα Αποστολέλλη


Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Beaver (46 Βασιλείου του Μεγάλου, Αθήνα)
Ημερομηνία: Τρίτη 21/11 στις 19:30
Μπορείτε επίσης να δείτε τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook.