Κίνδυνος αποβολής αν δεν κόψει τα μαλλιά της και δεν ντυθεί όπως τα αγόρια

28/01/2021
από

Ένα σχολείο στη Σιγκαπούρη απειλεί ένα τρανς κορίτσι με αποβολή αν δεν κόψει τα μαλλιά της και δε φορέσει τη σχολική στολή των αγοριών. Η 18χρονη μαθήτρια που ονομάζεται Ashlee υπέβαλε έγραψε όσα αντιμετωπίζει στο Reddit, όπου αποκάλυψε, επίσης, το σχολείο της, που δεν είναι άλλο από το Ινστιτούτο Millenia.

Το σχολείο της φαίνεται να ενημέρωσε το γιατρό της, ότι ο ίδιος έπρεπε να έχει συμβουλευτεί το Υπουργείο Παιδείας, και έπρεπε να έχει ακολουθήσει τις οδηγίες τους, σχετικά με τη θεραπεία του κοριτσιού, παρόλο που η ίδια έχει ήδη την πλήρη συγκατάθεση των γονιών της. Ενώ το σχολείο αργότερα αρνήθηκε τις κατηγορίες, μια ΛΟΑΤΚ+ ομάδα στη Σιγκαπούρη υπέγραψε μια επιστολή, που υποστήριζε την Ashlee και ανέφερε τραγικές λεπτομέρειες της δοκιμασίας του η ίδια περνάει.

«Έχω ουσιαστικά εκδιωχθεί, δε μπορώ να επιστρέψω στα μαθήματά μου στο σχολείο. Έχω γίνει στόχος του  Υπουργείου Παιδείας», έγραψε η Ashlee.

Συνέχισε να περιγράφει, πως η ζωή της σε ένα σχολείο αρρένων ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής της, όπου «δεν μπορούσε να προσαρμοστεί, και συνεχώς δεχόταν bullying» επειδή θεωρήθηκε «πολύ ευαίσθητη» και «έπρεπε να ανδρωθεί μέσα από το bullying». Σύμφωνα με την Ashlee, όμως, τα πράγματα έγιναν χειρότερα, όταν το σχολείο και η κυβέρνηση εισήχθησαν στη θεραπεία της και στην ιδιωτική ζωή της.

Ακριβώς τη στιγμή που επρόκειτο να ξεκινήσει την ορμονική θεραπεία της, μετά από σχετική σύσταση του γιατρού της, το Υπουργείο Παιδείας παρενέβη «προφανώς για τον λόγο» ότι τα παιδιά που παρακολουθούν τα σχολεία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκονται υπό τον έλεγχό του και, ως εκ τούτου, το Υπουργείο έχει κάθε δικαίωμα και έχει λόγο στις εκάστοτε θεραπείες τους, σύμφωνα με επίσημη επιστολή του Υπουργείου. Το σχολείο απαίτησε, επίσης, η μαθήτρια να τηρεί τον κώδικα ενδυμασίας και μήκους μαλλιών για τα αγόρια, όχι για τα κορίτσια, και την απείλησε με αποβολή, εάν δεν μπόρεσε να χωρέσει στη στολή των αγοριών, ως αποτέλεσμα οποιασδήποτε θεραπείας που έλαβε.

Η αποκάλυψη της Ashlee ώθησε 60 ΛΟΑΤΚ+ ομάδες στη Σιγκαπούρη να υπογράψουν μια επιστολή υποστήριξης (Statement-of-solidarity-with-transgender-students-in-Singapore-v1.1).

«Επιβεβαιώνουμε ότι οι ιατρικές συμβουλές, ιδίως οι ιατρικές συμβουλές για τα επίπεδα δοσολογίας ορμονών, πρέπει να αφεθούν στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας», αναφέρει η επιστολή. «Τα σχολεία δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στις αποφάσεις περί υγειονομικής περίθαλψης μίας μαθήτριας ή ενός μαθητή, και στις απαραίτητες ιατρικές θεραπείες. Επιπλέον, τα σχολεία δεν πρέπει να τιμωρούν – πόσο μάλλον να απειλούν να εκδιώξουν – τις/τους μαθήτριες/τές που δε συμμορφώθηκαν με τα στερεότυπα του φύλου και το δίπολο των φύλων, ή να εισβάλουν στο απόρρητό τους κοινοποιώντας την τρανς ταυτότητά τους, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.” 

Το Υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Ashlee ότι «παρενέβη στην ορμονική θεραπεία μιας μαθήτριας» σε μια ανάρτηση στο Facebook, αλλά άφησε αναπάντητες τις άλλες κατηγορίες της. Πολλοί χρήστες σημείωσαν τη χρήση ακατάλληλων αντωνυμιών από το υπουργείο αναφερόμενο στην κατάσταση της Ashlee.

https://www.facebook.com/moesingapore/posts/10160435896227004

«Η/ΑΥΤΗ* σταματήστε να κακοποιείτε το καημένο το κορίτσι, και χρησιμοποιήστε τις σωστές αντωνυμίες», έγραψε μία χρήστης.
Δες και αυτό!