Η Kim Petras μίλησε για τις πρώτες εμπειρίες της σε γκέι clubs, υπό το φως της τραγωδίας στο Κολοράντο Σπρινγκς. Ο μαζικός πυροβολισμός στο Club Q, στο Κολοράντο Σπρινγκς, συνέβη λίγες ώρες πριν από τα American Music Awards (AMAs).

Όταν ρωτήθηκε από το Variety για τις δικές της εμπειρίες από γκέι clubs, η Petras απάντησε: «Είμαι κάποια, που χρειαζόταν τα γκέι clubs από παιδί, για να νιώθω ότι ανήκω οπουδήποτε, και να ακούσω τη μουσική που ήθελα να ακούσω, και να βρίσκομαι γύρω από τους ανθρώπους με βλέπουν, γι’ αυτό που είμαι.

«Αυτό ήταν το ασφαλές μέρος μου ως τρανς κορίτσι, ως έφηβη, ως κάποια που δεν άνηκε κάπου.»

Αφού ζήτησε αυστηρότερο έλεγχο των όπλων, πρόσθεσε:

«Το μόνο μέρος, που νιώθω αποδεκτή και ελεύθερη είναι ένα γκέι club. Κάτι πρέπει να γίνει».

Η Petras ξεκίνησε τη φυλομετάβαση σε ηλικία 12 ετών, και έκτοτε άφησε το στίγμα της στη μουσική βιομηχανία, με την πιο πρόσφατη συνεργασία της με το Sam Smith, όπου έγιναν οι πρώτοι τρανς και non-binary -αντίστοιχα- καλλιτέχνες, που έφτασαν στην κορυφή του αμερικανικού Billboard 100.

Η Petras, μαζί με τη Melissa Etheridge και τη Dove Cameron, καταδίκασαν τους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια των AMAs, με την Cameron να δίνει μια από καρδιάς ομιλία αποδοχής τιμώντας τα θύματα.

«Θέλω να στρέψω την προσοχή σας σε οργανισμούς, όπως η GLAAD και το The Trevor Project, για το τι μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή», είπε η Cameron στα βραβεία.

Sam Smith και Kim Petras: Υποψήφιο για Grammy το “Unholy”