Η Kim Petras για τη σεξιστική και αντί-τρανς ρητορική

26/02/2024
από
Για τις αντί-τρανς και σεξιστικές «απόψεις» μίλησε η Kim Petras, χαρακτηρίζοντάς τες την «επιδημία αυτού του πλανήτη».

Ένα πράγμα είναι σίγουρο με την Petras: Λέει τα πάντα για να υποστηρίξει τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, και αυτό ακριβώς έκανε σε πρόσφατη συνέντευξη της για το νέο της άλμπουμ, Slut Pop Miami.

Μιλώντας στο BBC για το τελευταίο της άλμπουμ, που κυκλοφόρησε στις 14 Φεβρουαρίου και καταπιάνεται με θέματα γύρω από το sex positivity και τη ΛΟΑΤΚΙ+ συμπερίληψη, η τραγουδίστρια είπε: «Πάντα ήμουν περιτριγυρισμένη από απίστευτες γυναίκες».

«Ακόμη και στο σχολείο, οι άνθρωποι που με υποστήριζαν και κατανοούσαν την κατάστασή μου ήταν γυναίκες», πρόσθεσε.

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια συνέχισε απορρίπτοντας τις αντί-τρανς και σεξιστικές πολιτικές – από τα πολλαπλά αντί-τρανς /αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχέδια που έχουν εισαχθεί στις ΗΠΑ, μέχρι και τις τρανσφοβικές οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης για τη μεταχείριση των τρανς μαθητών στα σχολεία.

«Νομίζω ότι η επιθυμία των ανδρών να ελέγχουν τα σώματα των γυναικών ήταν πάντα η επιδημία αυτού του πλανήτη», δήλωσε. «Πηγαίνει σε μεγάλο βαθμό χέρι-χέρι με το να είσαι τρανς. Οι άνθρωποι που ήθελαν να μου απαγορεύσουν τη φυλομετάβαση είναι οι ίδιοι που θέλουν να απαγορεύσουν στις γυναίκες να προβούν σε άμβλωση ή να κάνουν σεξ και μάλιστα να βγάζουν χρήματα από αυτό».

Η Petras στη συνέχεια αναγνώρισε τη σημασία του έργου της Madonna στο Erotica (1992), και το βιβλίο της Sex, το οποίο, όπως σημείωσε, «παρεξηγήθηκε…ως μια απλή βρωμιά».

«Αλλά η γυναικεία σεξουαλικότητα δεν είναι βρωμιά και δεν θα έπρεπε να διαγράφεται έτσι. Ούτε είναι η τρανς-femme σεξουαλικότητα ή η σεξουαλικότητα οποιουδήποτε. Νομίζω ότι όλα πρέπει να είναι ίσα.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι το Slut Pop [Miami] είναι μια μεγάλη πολιτική δήλωση. Υποτίθεται ότι είναι απλώς διασκεδαστικό, αλλά η συζήτηση που προκαλεί είναι καλό πράγμα».

Η Petras έχει ξαναμιλήσει στο παρελθόν για την αντί-τρανς ρητορική στην πολιτική, λέγοντας στο Entertainment Weekly ότι ανησυχεί πολύ.

«Είναι τρομακτικό για όλα εμάς που θέλουμε απλώς να ζήσουμε μια φυσιολογική ζωή», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.
Δες και αυτό!