Κι όμως η J.K. Rowling εξακολουθεί να πιστεύει ότι η τρανσφοβία της είναι «παρεξηγημένη»

17/02/2023
από
JK Rowling
JK Rowling
H συγγραφέας προσπαθεί να υπερασπιστεί την τρανσφοβία της λέγοντας ότι ο κόσμος την έχει παρεξηγήσει.

»Ποτέ δεν είχα σκοπό να στενοχωρήσω κανέναν. Ωστόσο, δεν ένιωθα άβολα που κατέβηκα από το βάθρο μου», λέει η Rowling στο τρέιλερ ενός podcast, στο οποίο συμμετέχει.

Μάλιστα, στο σχόλιο ότι «κατέστρεψε την καριέρα της μετά τις συνεχείς επιθέσεις στην τρανς κοινότητα», εκείνη απαντά, «νομίζω ότι δεν θα μπορούσατε να με παρεξηγήσετε περισσότερο».

Η συγγραφέας του Harry Poter συμμετέχει στο podcast The Witch Trials of J.K. Rowling «του The Free Press (ανήκει στην αμφιλεγόμενη συγγραφέα Bari Weiss) με παρουσιάστρια την Megan Phelps-Roper, πρώην μέλος της Βαπτιστικής Εκκλησίας του Westboro.

Σύμφωνα με τν The Free Press, το The Witch Trials of J.K. Η Rowling είναι ένα «ηχητικό ντοκιμαντέρ που εξετάζει μερικές από τις πιο αμφιλεγόμενες συγκρούσεις της εποχής μας μέσα από τη ζωή και την καριέρα της πιο επιτυχημένης συγγραφέα στον κόσμο». Σε συνεντεύξεις που πήρε η Phelps-Roper στο σπίτι της Rowling στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, η συγγραφέας «μιλά με πρωτοφανή ειλικρίνεια και βάθος για τις διαμάχες που την περιβάλλουν – από απαγορεύσεις βιβλίων μέχρι συζητήσεις για το φύλο».

Στο τρέιλερ φαίνεται ότι η Rowling εξακολουθεί να βλέπει τον εαυτό της ως θύμα στον αγώνα της κατά των τρανς ατόμων.

Το 2020 η Rowling υπερασπίστηκε τις αντι-τρανς πεποιθήσεις της σε ένα δοκίμιο που δημοσίευσε στον ιστότοπό της.

Στο δοκίμιο, λέει ότι «ενδιαφέρεται» για τα τρανς ζητήματα εδώ και χρόνια, αλλά υποστήριξε ότι όταν άρχισε να της αρέσουν τα tweets από ανθρώπους που «πιστεύουν πολύ τη σημασία του βιολογικού φύλου», άρχισε να δέχεται αυξημένα επίπεδα μίσους στο διαδίκτυο.

Υποστήριξε επίσης ότι οι επιχειρήσεις «επιτρέπουν σε οποιονδήποτε άντρα που λέει ότι ταυτίζεται ως γυναίκα να χρησιμοποιεί τα γυναικεία αποδυτήρια» και προσπάθησε να υπερασπιστεί τις TERFs (trans-exclusionary ριζοσπαστικές φεμινίστριες) από κατηγορίες για τρανσφοβία.

Το podcast θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες.
Δες και αυτό!