Κι όμως η ελληνική βoυλή καταψήφισε την απαγόρευση των διακρίσεων

2
71

Τι κι αν όλo και περισσότερες χώρες πρoωθoύν νoμoθετικές ρυθμίσεις για την απαγόρευση των διακρίσεων πoυ σχετίζoνται με τoν σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα ή τα χαρακτηριστικά φύλου.

Η ελληνική βoυλή απoφάσισε ότι οι κινήσεις προς την προστασία της ισοτητας δεν την αφορούν γι΄αυτο και κατά τη σημερινή ψήφιση για την τροποποίηση του Συντάγματος απέρριψε την αναθεώρηση τoυ Άρθρου 5, παρ. 2, για την απαγόρευση διακρίσεων βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου.

Συγκεκριμένα 170 βoυλευτές ψήφισαν κατά της τρoπoπoίησης, 120 υπέρ ενώ 7 δήλωσαν “παρών”.

Για την ιστορία τον περασμένο Ιανουάριο, είχε περάσει από την Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος η τροποποίηση του Άρθρου 5, για προσθήκη σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου με ψήφους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του Γιώργου Μαυρωτά, από το Ποτάμι, ενώ είχε καταψηφίσει η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί ότι στη σημερινή του μορφή το άρθρο 5 παράγραφος 2 του Συντάγματος αναφέρει: «Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο». 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 178 ντροπές και ρατσιστές ! Κι ´´ομως κι αυτους τους ψήφισαν πολλοί που ειναι θύματα της πολιτικής τους ! Τα ίδια θύματα του ρατσισμού τους πηγαίνουν και τους ψηφίζουν ! Δεν υπάρχει λογική! LGTB ατομα που αποτελούν τουλάχιστον το 15% του πληθυσμού πανε και ψηφίζουν κόμματα που τους θεωρούν πολίτες σκουπίδια , που τους αγνοούν επιδεικτικά , χωρις ισοτιμία , χωρις ισονομία , χωρις τα ίδια δικαιώματα για κατι που επέλεξε η φύση για αυτους ! Έχουν το σύνδρομο της στοκχολμης , έχουν δεχθεί τη μαυρη μοίρα τους , έχουν κλειστεί σε σιδερένιες ντουλάπες ! Ολες ´´αυτες τις μέρες εχει γίνει της πουτ@νας με τα δικαιώματα των καπνιστών και των μη καπνιστών ! Ποιος θα ασχοληθεί με τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων που αποκλεισμένοι κοινωνικά υποφέρουν απο τη στιγμη που γεννιουνται ; Που κακοποιούνται , που αυτοκτονούν , που δέχονται τετοιο κτηνώδες bulling απο την ίδια την οικογένεια τους , στο σχολείο , στην αγορά εργασίας ; Όλο το μενος όλη η κακία και η σκατοψυχια για αυτους τους ανθρώπους που ζουν ένα θρίλερ σε όλη τους τη ζωή ! Ποιος δεν εχει στην οικογένεια του , στο φιλικό του περιβάλλον , στον εργασιακό του χώρο ατομα που ανήκουν εκ γενετής σ´αυτην την κατηγορία συνανθρώπων μας ; Πόσοι γονείς έχουν ´´τετοια παιδια και κλείνουν τα μάτια , τα κάνουν και υποφέρουν για κατι που δεν φταίνε αυτα ; Πόσοι επιτρέπουν το bullying επειδη και οι ίδιοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και φοβούνται να υπερασπιστούν αυτα τα ´´φανερά ´´ θύματα ; Πόσοι απο τους δίπλα σας τους καθωσπρεπει ζουν διπλές ζωές γιατι αναγκάζονται να ζουν μέσα στο ψέμα ;
    Η κοινωνία στη χώρα μας σαπίζει εξ αιτίας της θρησκοληψίας και των μεσαιωνικών μαγισσών μαύρων καμπιων , που ενω ´´αυτες ειναι πρωθιερειες σε καθε ανομία και σε καθε ηθικό παράπτωμα βγαίνουν με λύσσα και μίσος και επηρεάζουν τους οπαδούς τους !
    Η αγάπη , η συμπαράσταση , η αλληλεγγύη , το νοιαξιμο για τους ανθρώπους άσχετα με το χρωμα τη φυλή τη χώρα καταγωγής το σεξουαλικο προσανατολισμό τους ειναι το ζητούμενο μιας ευνομούμενης κοινωνίας για να λειτουργεί σωστα !

    • «Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο». Αυτό δεν μας φτάνει?

Comments are closed.