Καθηγήτριες απολύθηκαν επειδή πήγαν σε drag show

28/07/2023
από
Στο Τέξας δύο καθηγήτριες απολύθηκαν επειδή παρακολούθησαν ένα drag show λίγο καιρό πριν. Τώρα, ο χώρος όπου είχαν επισκεφτεί, διοργανώνει μια φιλανθρωπική εκδήλωση για αυτές.

Όπως μετέδωσε η τοπική θυγατρική της ABC, KTRK, η Kristi Maris και μια συνάδελφός της πήγαν σε ένα drag show στο Hamburger Mary’s του Χιούστον – κάτι που η Maris δήλωσε ότι ήθελε να κάνει εδώ και πολύ καιρό.

Μετά τη νυχτερινή τους έξοδο στις 13 Ιουλίου, η Maris δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο από το σόου στο Facebook. «This was a blast!!!!!!», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης.

Αλλά λίγο αργότερα, έλαβε ένα τηλεφώνημα από τους εργοδότες της στην First Baptist Academy μιας περιοχής του Τέξας, όπου η Maris δίδασκε φυσική αγωγή για 19 χρόνια. Η ίδια και η συνάδελφός της είχαν απολυθεί.

Σύμφωνα με το KTRK, ο ανώτερος πάστορας του σχολείου επικαλέστηκε μια γραμμή στο εγχειρίδιο πολιτικής λειτουργίας της First Baptist Academy: «Θα ενεργώ με θρησκευτικό και ηθικό τρόπο στη δουλειά, στο Facebook και στην κοινότητά μου».

Η Maris δήλωσε ότι ενώ είχε συμφωνήσει με τη ρήτρα, δεν είχε ποτέ σκεφτεί ότι η παρακολούθηση ενός drag show θα αποτελούσε παραβίαση.

«Είναι performers», είπε. «Δεν θα πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Ποτέ. Δεν το πιστεύαμε. Ακόμα δεν το πιστεύουμε. Ήμασταν συντετριμμένες. Είχαμε σχέσεις με τους γονείς και τα παιδιά και δεν πρόλαβα καν να αποχαιρετήσω πολλά από τα παιδιά».

Η Maris δήλωσε ότι αισθάνθηκε ότι αυτή και η συνάδελφός της «αντιμετωπίστηκαν σαν εγκληματίες» και ότι η απόφαση του σχολείου έρχεται σε αντίθεση με τις χριστιανικές της πεποιθήσεις.

«Για σχεδόν 20 χρόνια, διδάσκω στα παιδιά να αγαπούν το ένα το άλλο. Τους έχω μιλήσει και τους έχω πει: “Πρέπει να τα πηγαίνετε καλά. Ο Θεός μάς αγαπά όλουςεξίσου“. Και έτσι πρέπει να είμαστε», είπε. «Πρέπει να αγαπάμε τους πάντες και αυτό διδάσκουμε, αλλά περιμένουν από εμάς να μην το κάνουμε αυτό το οποίο πιστεύουμε».

Παρά τα όσα συνέβησαν, η Maris δήλωσε ότι δεν θα δίσταζε να δει άλλο ένα drag show. «Ω ναι, θα το ξανακάνω», δήλωσε στο KTRK. «Ήταν πάρα πολύ διασκεδαστικό και είχε καλή μουσική!».

Και έχει μια πολύ καλή δικαιολογία για να επιστρέψει στο Hamburger Mary’s. Η τοποθεσία της αλυσίδας εστιατορίων στο Χιούστον, η οποία έχει γίνει πρόσφατα στόχος ακροδεξιών, αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ διαμαρτυριών, ξεκίνησε μια εκστρατεία Go-Fund Me με στόχο να συγκεντρώσει 20.000 δολάρια για τη Maris και τη συνάδελφό της. Διοργανώνει επίσης μια φιλανθρωπική εκδήλωση στις 3 Αυγούστου.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook την Τετάρτη, το εστιατόριο έγραψε ότι η Maris και η συνάδελφός της ήταν δάσκαλοι που όχι μόνο οι μαθητές τους αλλά και όλος ο κόσμος τους αγαπούσε.

«Δυστυχώς, δεν εργάζονται πλέον λόγω της συμμετοχής τους στο σόου μας, αλλά αυτό δεν θα μας σταματήσει από το να δείξουμε την αγάπη και το πάθος μας για τη μορφή τέχνης που είναι το drag!», συνεχίζει η ανάρτηση, προτρέποντας τον κόσμο να παρακολουθήσει το φιλανθρωπικό σόου για να συγκεντρωθούν χρήματα για τις καθηγήτριες και τις οικογένειές τους, αλλά και «για να συμβάλλουμε επίσης στην ευαισθητοποίηση ότι οι drag queens και τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα δεν είναι κακοί άνθρωποι. Αποδεχόμαστε και αγαπάμε τους πάντες!».

«Είναι απίστευτη η υποστήριξη που λαμβάνουμε», δήλωσε η Maris σχετικά με τη φιλανθρωπικό εκδήλωση.
Δες και αυτό!