Η Karine Jean-Pierre, η πρώτη Μαύρη και ανοιχτά ομοφυλόφιλη εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, έχει δηλώσει ότι ελπίζει ότι η θέση της να βοηθά άλλα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να «αισθάνονται ορατά».

Σε μια συνέντευξη στο Advocate, η Jean-Pierre ρωτήθηκε, για τι σήμαινε για εκείνη να είναι η πρώτη Αϊτινή Αμερικανίδα, Μαύρη και κουήρ γυναίκα, που αναλαμβάνει το ρόλο της γραμματέα Τύπου.

Η Jean-Pierre εξήγησε ότι ενώ κάνει την καθημερινή της δουλειά, συχνά δεν συνειδητοποιεί τη σημασία του ρόλου της και τι σημαίνει για τους ανθρώπους να τη βλέπουν στο βάθρο.

“Έχει σημασία ποιος εκπροσωπεί τον Λευκό Οίκο και έχει σημασία σε ποιο άτομο δίνουμε φωνή… Ελπίζω να φέρω μια προοπτική και ορατότητα – ότι περισσότεροι Αμερικανοί μπορούν να νιώσουν ότι είναι ορατές/οι και να συνειδητοποιήσουν ότι όλα είναι δυνατά”, είπε.

«Πάντα λέω στη νεολαία, όχι απλώς να ονειρεύεται, αλλά να κάνει ακόμη πιο μεγάλα όνειρα».

Η γραμματέας Τύπου είπε ότι «λέει πολλά για αυτόν τον πρόεδρο και την πρώτη κυρία» ότι της έχουν εμπιστευτεί τον ρόλο να μιλάει στους ανθρώπους για τη δουλειά που κάνουν και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

«Έχω την εμπειρία να κάνω αυτή τη δουλειά και έχω την εμπειρία να είμαι σε αυτό το βάθρο. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να το πούμε κι αυτό.»

Η Jean-Pierre εξέφρασε ακλόνητη πίστη στην κυβέρνηση Biden-Harris όσον αφορά τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και επαίνεσε τον πρόεδρο Biden και την αντιπρόεδρο Harris ως «δύο ανθρώπους που καταλαβαίνουν πώς είναι να προστατεύεις την κοινότητά μας» και να την «ανυψώνεις».

«Αν σκεφτείτε τον πρόεδρο Biden, το ρεκόρ του όσον αφορά τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, είναι ένα ρεκόρ για το οποίο είναι περήφανος. Ήταν πάντα, πάντα πολύ σαφής, και πολύ τολμηρός στις πράξεις του και στα λόγια του, και σε όσα είπε για την προστασία αυτής της κοινότητας, την προστασία της νεολαίας μας, την προστασία της κοινότητας των τρανς, που δέχεται συνεχώς επίθεση» , είπε μεταξύ άλλων.