Σας περιμένω στις 11.02 στις 09:00 στο Μικτό Ορκωτό (είσοδος από Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Δέγλερη) για να ενώσουμε τις φωνές μας και να υποστηρίξουμε τους μηνυτές, τα αδέρφια μου.

Με το παραπάνω μήνυμα, ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος, ο άνθρωπος που μίλησε πρώτος ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον Δημήτρη Λιγνάδη, καλεί τον κόσμο σε συμπαράσταση των θυμάτων στη δίκη του δεύτερου.

Αν και ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του κατηγορούμενου για 4 βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη,  δήλωσε ότι θα ζητήσει την Παρασκευή διακοπή της δίκης για έναν μήνα επικαλούμενος φόρτο εργασίας, είναι γεγονός ότι τα θύματα χρειάζονται πάνω από όλα τη συμπαράσταση του κόσμου. Καθότι το επόμενο διάστημα θα ακουστούν σίγουρα πολλά, όπως το αμίμητο “επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι” που ξεστόμισε στην τηλεόραση ο Κούγιας.

Ο ίδιος ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος υπενθυμίζει με αναρτήσεις του και stories στο instagram ότι δεν φοβάται:

Δεν φοβάμαι

Και απευθύνει το εξής κάλεσμα:

Έχει περάσει ένας χρόνος, παρά μία βδομάδα, από τότε που τα κανάλια μιλούσαν για τον «πασίγνωστο ηθοποιό-σκηνοθέτη» την ίδια στιγμή που διέρρεαν τα ονόματα των θυμάτων. Αξέχαστη έχει μείνει και η Λίνα Μενδώνη, που, ενώ, με δική της απόφαση διορίστηκε ο Λιγνάδης στο Εθνικό Θέατρο, μετά έκανε πως δεν τον γνώριζε. Δήλωνε και εξαπατημένη…

Στην διαδικτυακή συνέντευξη, στις 19/2/2021, πολλές μέρες μετά την παραίτησή του, χαρακτήρισε τον Λιγνάδη «επικίνδυνο άνθρωπο».

Οι άνθρωποι του ΣΕΗ, όλους αυτούς τους μήνες, καθημερινά γίνονταν μάρτυρες φρικτών μαρτυριών και παρά τις πιέσεις, που, δέχτηκαν –και ήταν πολλές- δεν έκαναν πίσω.
Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ας, φροντίσουμε όλοι μαζί και ο καθένας, χωριστά να είμαστε μαζί έξω από την αίθουσα. Να νοιαστούμε και να φροντίσουμε και εκείνους που μίλησαν και εκείνους που δεν τα κατάφεραν και θα τρέμουν σε κάθε απόφαση. Για εκείνους, ακόμα περισσότερο.

Όλοι την Παρασκευή 11/2 στις 09:00 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στη Δέγλερη 4. Δίπλα σε εκείνους που βρήκαν την δύναμη και τόλμησαν να τα βάλουν με το ίδιο το σύστημα, που τόσα χρόνια χαϊδολογούσε και συγκάλυπτε τον Λιγνάδη. Τους το χρωστάμε… είναι το λιγότερο, που μπορούμε να κάνουμε.

Απαντά η πολιτική αγωγή στον Κούγια

Όπως είπε στην εκπομπή «Το Πρωινό» ο Ιωάννης Βλάχος, που εκπροσωπεί δύο από τους μηνυτές του Δημήτρη Λιγνάδη, ένας εκ των οποίων έχει έρθει ήδη στην Ελλάδα, η τακτική των διαρκών διακοπών και αναβολών σε μια δίκη έχει ως στόχο την εξόντωση, κυρίως οικονομικών, των διαδίκων.

Ο κ. Βλάχος δήλωσε σοκαρισμένος από την προοπτική να ζητηθεί διακοπή στην δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, κάτι που όπως ανέφερε έμαθε μέσω των ΜΜΕ, καθώς παρά τα όσα εθιμικά ισχύουν, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση του από τον συνάδελφο της άλλης πλευράς, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η δικηγόρος κάποιων εκ των μηνυτών, Μαρία Κουρτέση, μίλησε στο «Mega Καλημέρα» για την πολύκροτη υπόθεση, τονίζοντας ότι: «Τα άτομα είναι έως 24 ετών και είναι καθόλα έτοιμα να αντιμετωπίσουν το φερόμενο ως θύτη τους. Από τη στιγμή που βρήκαν το κουράγιο να το καταγγείλουν και από τη στιγμή που υπάρχουν 6 βουλεύματα, που επιβεβαιώνουν πλήρως τους ισχυρισμούς τους, δεν είναι μία απλή παραπομπή, το θέμα εξετάζεται επιστημονικά από τους δικαστές», δήλωσε η κ. Κουρτέση.

«Θα ζητήσουμε να υποβάλουμε ερωτήσεις διά ζώσης στο φερόμενο ως θύτη. Η υπόθεση μπορεί να διαρκέσει πάρα πολύ καιρό, καθώς η δικογραφία είναι ογκώδης. Έχουμε τέσσερα θύματα και για το καθένα υπάρχει τεράστια δικογραφία. Υπολογίζεται στον ένα με ενάμιση μήνα η διάρκεια, γιατί θα υπάρχουν πολλά άτομα που θα πρέπει να μιλήσουν ή να αγορεύσουν, μεταξύ αυτών και ο κατηγορούμενος, όπως και ο εισαγγελέας», συμπλήρωσε.

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.