«Και εγώ δεν του έκατσα αλλά δεν με βίασε»: Η Μαρία Ιωαννίδου και το απόλυτο victim blaming

0
575
Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού κρίθηκε από το δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών. 

Και παρά την απόφαση αυτή υπάρχουν ακόμη άτομα που εξακολουθούν να ρίχνουν ευθύνες στις γυναίκες που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν ανοιχτά. Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση της ηθοποιού Μαρίας Ιωαννίδου, η οποία μιλώντας στον Κωνσταντίνο Καμέα και την εκπομπή Status είπε:

«Με πόνεσε πάρα πολύ αυτή η ιστορία και το γεγονός για την κοπέλα, φυσικά, αλίμονο. Δεν αποδείχθηκε ποτέ ότι τη βίασε. Ένα κρεβάτι να δω, να δω τον τρόπο, πως έγινε και τα λοιπά. Δεν αποδείχθηκε αυτό. Αλλά, εντάξει, πιστεύουμε και τη μία και την άλλη εκδοχή. Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι τώρα στο σπίτι του και δεν τον άφησαν τυχαία. Δεν αποδείχθηκε. Παιδιά, αυτό να το λάβουμε υπόψιν».

«Ο Πέτρος έχει μια αρρωστημένη, νοσηρή αγάπη στις γυναίκες. Είναι γυναικάς. Και μένα μου την έπεσε, να το πω λαϊκά. Δεν του έκατσα, λαϊκό και αυτό, αλλά δεν με βίασε. Πως δεν με βίασε; Δηλαδή κάπου να τα μετρήσουμε και να μην τα ρίχνουμε όλα στον Φιλιππίδη.

Όταν σε έναν άνθρωπο που είναι λίγο έως πολύ επιρρεπής, γιατί το έχω δει το θέαμα, του πας με μίνι, κάθεσαι έτσι και φαίνεται το εσώρουχο σου… Ε, όλοι ήξεραν πάνω κάτω ποιοι είναι αυτοί που την πέφτουν κι αν δεν το γνωρίζεις, το μαθαίνεις κατευθείαν. Δεν το έκανε και κρυφά ο Πέτρος».

«Ο τρόπος που έγινε όμως όλο αυτό δεν μου άρεσε. Διασύρθηκε το θέατρο και δεν γίνονται μόνο στο θέατρο αυτά. Γίνονται και στα σούπερ μάρκετ, γίνονται και στο δρόμο, γίνονται και στα υπουργεία και παντού. Εμένα με πόνεσε γιατί τέτοια τεράστια αναστήματα ηθοποιών δεν υπάρχουν εύκολα» πρόσθεσε ακόμα η Μαρία Ιωαννίδου.

Και θα ξαναρωτήσω, θυμάται κανείς ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού;