Ρεσιτάλ ομοφοβίας και αμφιφοβίας από τη Μαρία Ιωαννίδου

21/11/2023
Ακραίες ομοφοβικές και αμφιφοβικές δηλώσεις ακούσαμε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Mega (Πάμε Δανάη). 

Για μια ακόμη φορά στην ελληνική τηλεόραση ένα άσχετο άτομο μίλησε για τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες και οι απόψεις προβλήθηκαν – για άγνωστο λόγο- σε βίντεο.

Ο λόγος για τη Μαρία Ιωαννίδου που μίλησε στον δημοσιογράφο, Αλέξη Μίχα. Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός είπε ότι «το να είναι κάνεις bi, είναι λάθος της φύσης γιατί δημιουργούνται προβλήματα», αλλά και ότι «με την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ξεφεύγουμε. Ένα παιδί που θα υιοθετηθεί από ομόφυλο ζευγάρι, θα γίνει ομοφυλόφιλο».

Καθόλου δεν μας αφορά ποια είναι η Μαρία Ιωαννίδου, τι έχει κάνει ή σε μια εποχή ζει. Αυτό που μας νοιάζει είναι γιατί της δίνεται βήμα να εκφράζει δημόσια το μίσος της.

Ας το ξαναπούμε, μπας και το εμπεδώσουμε. Το μίσος δεν είναι είναι άποψη για να το προβάλλουμε με τόση ευκολία.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!