Ήρθε, επιτέλους, η ώρα για τη χώρα μας να πει το «ναι»

13/02/2024
Λίγες ώρες μας χωρίζουν, πλέον, από τη στιγμή που η Ολομέλεια της Βουλής θα συζητήσει για την Ισότητα στον Γάμο (την Πέμπτη θα γίνει και η ψηφοφορία). 

Η αλήθεια είναι πως πολλά είναι αυτά που περάσαμε (ως κοινότητα) αλλά και αυτά που έπρεπε να γίνουν για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Ανάμεσα σ΄αυτά και η Πανελλήνια Καμπάνια του περιοδικού μας «Πες το Ναι!».

Η καμπάνια είχε ως κεντρικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας – μέσα από ένα βίντεο που δημιουργήσαμε με τη συμβολή του Γιώργου Καπουτζίδη σε σκηνοθεσία Θανάση Τσιμπίνη – σχετικά με τις οικογένειές μας και το δικαίωμα που διεκδικούμε. Ταυτόχρονα καλούσε όλα τα άτομα, φορείς, ιδρύματα, εταιρείες, κόμματα κ.α. να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική μας, υπογράφοντας και στηρίζοντας την ισότητα στον γάμο και δημιουργώντας την πολιτική πίεση με τελικό στόχο την ψήφιση της.

Η καμπάνια συγκέντρωσε περισσότερες από 60.000 υπογραφές. Ανάμεσα στις υπογραφές κι αυτές των: Αλέξη Τσίπρα, Κώστα Μπακογιάννη, Αλέξη Πατέλη, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, Νάσου Ηλιόπουλου, Άννας Βίσση, Φοίβου Δεληβοριά, Νατάσας Μποφίλιου, Ελένης Φουρέιρα, Έλενας Ακρίτα, Φώτη Σεργουλόπουλου, Νάντιας Κοντογιώργη, Νατάσας Γιάμαλη, Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Αντίνοου Αλμπάνη, Μιχάλη Οικονόμου, Στέφανου Δημουλά, Παύλου Χάππιλου, DJ FO, Die Arkitekt και Θεοδόση Μιχαλόπουλου (Microsoft).

Bλέπουμε στο repeat το βίντεο, μέχρι την Πέμπτη!
Δες και αυτό!