ΗΠΑ: Τα Planet Fitness δέχθηκαν 17 απειλές για βόμβα εν μέσω αντιδράσεων για τη συμπεριληπτική πολιτική τους

08/04/2024
από
Πάνω από δώδεκα καταστήματα των Planet Fitness δέχθηκαν απειλές για βόμβα, αφού η αλυσίδα γυμναστηρίων επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα ότι υποστηρίζει τα τρανς μέλη της. 

Η αλυσίδα γυμναστηρίων, η οποία εδρεύει κυρίως στη Βόρεια Αμερική, έχει πέσει θύμα τουλάχιστον 17 τηλεφωνημάτων για βόμβα, αφότου βρέθηκε στο επίκεντρο των ακροδεξιών αντιδράσεων τον περασμένο μήνα.

Τα Planet Fitness βρέθηκαν στα πρωτοσέλιδα στις αρχές Μαρτίου, αφότου ο γνωστός αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ λογαριασμός των social media, Libs of TikTok, κοινοποίησε ένα βίντεο με μια πελάτισσα που παραπονιόταν ότι μια τρανς γυναίκα χρησιμοποιούσε τη γυναικεία τουαλέτα.

Η ίδια δημοσίευσε στη συνέχεια τα emails που αντάλλαξε με την Planet Fitness σχετικά με την καταγγελία, στην οποία η εταιρεία επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για συμπερίληψη.

«Όλα τα μέλη, συμπεριλαμβανομένων των τρανς μελών, μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις και τα προγράμματα των αποδυτηρίων της Planet Fitness με βάση την ταυτότητα φύλου που δηλώνουν τα ίδια», έγραφαν μεταξύ άλλων στην απάντηση.

Διάφορα ακροδεξιά τρολς κάλεσαν σε μποϊκοτάζ της αλυσίδας μετά την ανάρτηση των Libs of TikTok που έγινε viral, με αποτέλεσμα η αξία της μετοχής της εταιρείας να σημειώσει πτώση.

Διάφορες εγκαταστάσεις σε όλη τη Βόρεια Αμερική δέχθηκαν έκτοτε ψεύτικες απειλές για βόμβα: Τουλάχιστον τέσσερα καταστήματα στο Ρόουντ Άιλαντ, τέσσερα στο Μισισιπή, έξι στο Μίσιγκαν και αρκετά στο Κονέκτικατ έχουν γίνει στόχοι.

Σύμφωνα με το FBI, η πιο πρόσφατη απειλή σημειώθηκε στην Αλαμπάμα μετά την εκκένωση μιας σειράς αλυσίδων το Σάββατο (6 Απριλίου).

Σε ανακοίνωσή της, η Planet Fitness επανέλαβε τη δέσμευσή της για μια συμπεριληπτική πολιτική, λέγοντας στο προσωπικό να «αντιμετωπίσει τη δυσφορία» και να «καλλιεργήσει ένα κλίμα κατανόησης».

Διευκρίνισε επίσης ότι η συνδρομή της συγκεκριμένης πελάτισσας που δημοσιοποίησε το βίντεο τερματίστηκε επειδή «φωτογράφιζε άτομα στα αποδυτήρια».

Οικονομικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι οι επιπτώσεις από τη διαμάχη δεν ήταν αρκετές για να επηρεάσουν σημαντικά την εταιρεία, καθώς η αξία της συνεχίζει να αυξάνεται.

Ο αναλυτής της Stifel, Chris O’Cull, δήλωσε στο Athletech News ότι η πτώση είναι απίθανο να διαταράξει την αυξανόμενη αξία της Planet Fitness, λέγοντας ότι «τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μικρή διάρκεια ζωής».
Δες και αυτό!