Αλυσίδα γυμναστηρίων στις ΗΠΑ απαγόρευσε την είσοδο σε μέλος που φωτογράφισε τρανς γυναίκα στα αποδυτήρια

19/03/2024
από
Εκτός γυμναστηρίου έθεσαν τα Planet Fitness στις ΗΠΑ μια γυναίκα που φωτογράφησε και ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια τρανς γυναίκα που χρησιμοποιούσε τα γυναικεία αποδυτήρια. 

Όλα ξεκίνησαν όταν η Patricia Silva, είδε μια τρανς γυναίκα να ξυρίζεται στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου της στην Αλάσκα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ανάρτησή της στο Facebook, η ίδια πλησίασε την τρανς γυναίκα λέγοντάς της ότι δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιεί τα αποδυτήρια. Μετά την τράβηξε φωτογραφία με το κινητό της.

Στην ανάρτησή της η Silva, χρησιμοποίησε κακοποιητικό λόγο κάνοντας συνέχεια misgenderingστην τρανς γυναίκα.

«Μόλις βγήκα από το Planet Fitness. Υπάρχει ένας άνδρας που ξυρίζεται στην τουαλέτα των γυναικών…», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Είναι ένα πνευματικό ον που έχει μια ανθρώπινη εμπειρία. Δεν του αρέσει το φύλο του, γι’ αυτό θέλει να γίνει γυναίκα, αλλά δεν νιώθω άνετα με το να ξυρίζεται στο μπάνιο μου. Απλά σκέφτηκα να το πω δυνατά».

Στη συνέχεια η Silva ανέφερε το περιστατικό στη ρεσεψιόν του γυμναστηρίου: «Οι δύο άνδρες που καθόντουσαν στο γραφείο, κατέβασαν τα κεφάλια τους και έβαλαν την ουρά στα σκέλια τους», σημείωσε η (τρανσφοβική) Silva.

«Καθώς έβγαινα άκουσα μια γυναίκα να μου φωνάζει “είναι κορίτσι”… Εγώ της φώναξα “είναι άντρας!”».

Σύμφωνα με την Silva, τα Planet Fitness προχώρησαν στην ακύρωση της συνδρομής της, επειδή έβγαζε φωτογραφίες μέσα στα αποδυτήρια, κάτι που απαγορεύεται από τον κανονισμό.

Σε ανακοίνωσή της, η αλυσίδα γυμναστηρίων – η οποία διαθέτει περισσότερες από 2.500 γυμναστήρια – δήλωσε ότι ενώ οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται «άβολα» με τους τρανς ανθρώπους που χρησιμοποιούν τους ίδιους χώρους με αυτούς, αυτή η «δυσφορία δεν αποτελεί λόγο άρνησης πρόσβασης».

Στην ανακοίνωσή της, μάλιστα, πρόσθεσε ότι το προσωπικό θα πρέπει να συνεργαστεί με τα μέλη για να «αντιμετωπιστεί αυτή τη δυσφορία» και να «καλλιεργηθεί ένα κλίμα κατανόησης».

Σε δήλωσή τους στην Daily Mail, τα Planet Fitness ανέφεραν: «Τα Planet Fitness δεσμεύονται να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς.

Η πολιτική μας για τη μη διάκριση λόγω ταυτότητας φύλου, αναφέρει ότι τα μέλη και οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου που ευθυγραμμίζονται καλύτερα με την ταυτότητα φύλου τους».

«Το μέλος που δημοσίευσε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραβίασε την πολιτική μας για τις φορητές συσκευές που απαγορεύει τη λήψη φωτογραφιών ατόμων στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνδρομής του».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα Planet Fitness αντιμετωπίζουν τρανσφοβικά περιστατικά στις εγκαταστάσεις τους.

Το 2019, ένας άνδρας απείλησε να σκοτώσει μια τρανς γυναίκα που χρησιμοποιούσε τα γυναικεία αποδυτήρια σε ένα Planet Fitness στο New Hampshire.
Δες και αυτό!