Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ κάνει για ακόμη μια φορά τρανσφοβικά σχόλια

04/07/2024
από
Συνεχίζει τις τρανσφοβικές επιθέσεις η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, κάνοντας για ακόμη μια φορά misgendering και προσβάλλοντας την παρουσιάστρια Ίντια Γουίλομπι.

Την Τρίτη (2 Ιουλίου), η Γουίλομπι, η οποία τον περασμένο μήνα κατακεραύνωσε το Waterstones – μια εταιρία πώλησης βιβλίων – για την προώθηση ενός βιβλίου με «κριτικά για το φύλο» δοκίμια, συμπεριλαμβανομένου ενός από τη συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, έκανε μια ανάρτηση στο X για να σχολιάσει τη Ρόουλινγκ, αλλά και τη Σάρον Ντέιβις.

Ανεβάζοντας τρεις εικόνες της πρώην ολυμπιονίκη κολυμβήτριας Ντέιβις, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια κάνει εκστρατεία κατά της συμπερίληψης των τρανς γυναικών στα γυναικεία αθλήματα, η Γουίλομπι έκανε ένα σχόλιο για τη Ρόουλινγκ, την οποία αποκάλεσε «Βόλντερ-Μόντ».

Η Ρόουλινγκ έχει μετατραπεί από σχεδόν καθολικά αγαπητή συγγραφέας παιδικών βιβλίων σε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες και μισητές προσωπικότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω των συνεχόμενων σχολίων της σχετικά με τα τρανς άτομα και τα δικαιώματά τους.

Η Ίντια Γουίλομπι έγινε η πρώτη ανοιχτά τρανς τηλεοπτική παρουσιάστρια ειδήσεων στη Βρετανία, όταν εντάχθηκε στο 5News του Channel 5 το 2017.

Την ίδια χρονιά, η Γουίλομπι προσκλήθηκε στην πρωινή εκπομπή συζήτησης «Loose Women» του ITV για να πει την ιστορία της ως καλεσμένη – αλλά λόγω της θετικής ανταπόκρισης του κοινού στην εμφάνισή της, προσκλήθηκε ξανά για να είναι συμπαρουσιάστρια.

Στις 3 Ιουνίου, η Γουίλομπι έγραψε: «Τι μου είπε η Βόλντερ-Μοντ πριν από μερικούς μήνες, αφού πέταξα στα νησιά της Μάγχης για να στείλω ένα tweet; Α, ναι. Ένας άνδρας που κάνει cosplay μια μισογύνικη φαντασίωση για το τι είναι μια γυναίκα”. Αυτές οι λέξεις ταιριάζουν πολύ περισσότερο στη Σάρον Ντέιβις με 50 νούμερο βατραχοπέδιλα παρά σε μένα».

Σε απάντηση, η JK Ρόουλινγκ σχολίασε την ανάρτηση κατηγορώντας τη Γουίλομπι ότι είναι «ένα αρσενικό, που φαντασιώνεται», ενώ υποστήριξε επίσης ότι η Σάρον Ντέιβις είναι «μια ανδρική φαντασίωση».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρόουλινγκ έχει τσακωθεί με τη Γουίλομπι, όπως ανέφερε στην ανάρτησή της. Τον Μάρτιο, η Ρόουλινγκ έκανε misgendering στη Γουίλομπι και την κατηγόρησε ότι «κάνει cosplaying μια μισογύνικη ανδρική φαντασίωση για το τι είναι μια γυναίκα».

Η δημοσιογράφος χαρακτήρισε την ανάρτηση ως «γκροτέσκα».
Δες και αυτό!