Η συνέντευξη του Νικόλα Γιατρομανωλάκη στο Πρωινό του Γιώργου Λιάγκα

16/12/2022
από
Ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης βρέθηκε καλεσμένος στο Πρωινό.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Γιατρομανωλάκης δέχθηκε διάφορες ερωτήσεις. Ας δούμε κάποιες απ΄αυτές (σ.σ. μαζί με τις απαντήσεις του υφυπουργού).

Γιώργος Λιάγκας: «Εσείς έχετε μιλήσει ανοιχτά για τον σεξουαλικές σας προτιμήσεις. Γιατί το κάνατε αυτό; Γιατί το είπατε δημόσια;»

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: «Ο κυριότερος λόγος είναι επειδή θεωρώ ότι δεν είναι κάτι για το οποίο κάποιος πρέπει να ντρέπεται ή να το κρύβει. Επίσης, δεν θα ήθελα κανείς να νομίζει ότι όταν θα έχω μπει στην πολιτική θα έρθει και θα μου πει “σε κρατάω και θα το αποκαλύψω” και θεωρώ ότι για μένα είναι πολιτικό θέμα τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Το θέμα του γάμου, της υιοθεσίας κλπ.

Έγραψε και μία προοδευτική υποτίθεται εφημερίδα ότι εγώ το κάνω για να διαφημίσω την προσωπική μου ζωή. Εγώ δεν έχω φωτογραφηθεί στο σπίτι μου με το έλατο πίσω και να πω ότι είμαι με τον σύντροφό μου. Είμαι πολύ προσεκτικός, γιατί ξέρω ότι θα κριθώ λίγο πιο αυστηρά.»

Δεν έχω αλλάξει το ποιος είμαι και νομίζω ότι η συμπεριφορά μου θα ήταν ίδια και στρέιτ να ήμουν. Και στρέιτ να ήμουν, προτιμώ να μιλά για μένα η δουλειά μου από το να κάνω lifestyle εμφανίσεις», σημείωσε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Στη συνέχεια ο Λιάγκας αναρωτήθηκε για τον αν ο σεξουαλικός προσανατολισμός του υφυπουργού είναι ένας λόγος για να βρίσκεται στην κυβέρνηση («εάν δεν είχατε δηλώσει δημόσια τον σεξουαλικό σας προσανατολισμό, πιστεύετε ότι ο Κυριάκος θα σας έλεγε να είστε στην κυβέρνηση;), ενώ ζήτησε να μάθει για την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν έμαθε για τη σεξουαλικότητά του κ. Γιατρομανωλάκη.

«Όταν μου πρότεινε να μπω στην κυβέρνηση, τους είπα “παιδιά το ξέρετε ότι είμαι γκέι ε;”. Την κάναμε την κουβέντα γιατί ήθελα να είμαι καθαρός και να του πω “κοίτα, δεν θέλω να σου δημιουργήσω πρόβλημα ενδεχομένως, γιατί μπορεί ένα κομμάτι του κοινού να αντιδράσει σε αυτό”. Όταν του το είπα μου απάντησε: “Ναι… και;” και κάπου εκεί τελείωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Όταν ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε γιατί δεν προχωρά η κυβέρνηση στην απόφαση να επιτραπεί πολιτικός γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών αλλά και υιοθεσία παιδιών, ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης απάντησε: «Θεωρώ ότι θα γίνει και θα γίνει αρκετά σύντομα».
Δες και αυτό!