Ο Κασσελάκης εμφανίστηκε στον (ομοφοβικό) Λιάγκα για να μιλήσει για τον (ομοφοβικό) Μπέο

01/03/2024
από
Στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι είχε μια προσωπική επικοινωνία με τον Αχιλλέα Μπέο.

Καλεσμένος στη συγκεκριμένη εκπομπή, η οποία ουκ ολίγες φορές έχει φιλοξενήσει αλλά και αναπαράγει έναν ομοφοβικό λόγο, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι συνομίλησε με τον δήμαρχο Βόλου με βιντεοκλήση.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα, ο Αχιλλέας Μπέος είχε προχωρήσει σε μια έντονα ομοφοβική ανάρτηση – καθώς και σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις ανά καιρούς – κατά του Στέφανου Κασσελάκη, με αφορμή ένα σχόλιο του τελευταίου.

«Συνομίλησα με τον Μπέο πριν από μία εβδομάδα περίπου. Είχαμε μια σύντομη συνομιλία με βιντεοκλήση. Δεν έχω σκοπό να εκδικηθώ κανέναν, θέλω να ενώσω τον κόσμο. Θέλω να ενώσω, δεν θέλω να διχάσω. Το να εκδικηθούμε επειδή κάποιος είναι στη λάθος πλευρά της ιστορίας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή όποιου άλλου ζητήματος, δεν είναι τρόπος.

«[…] Κατάλαβε ότι είμαι ακομπλεξάριστος και ότι είμαι ανθρώπινος, σωστός», είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να επισημάνουμε όμως, ότι οι ομοφοβικές δηλώσεις του Μπέου σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη, είναι μια έντονη ρητορική μίσους που ξεπερνάει «προσωπικές» επιθέσεις και έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, και ιδίως στα νέα άτομα. Με την αναφορά ενός ομοφοβικού λόγου ως τέτοιου, δεν προάγεται ο διαχμός μεταξύ των πολιτών, αλλά αντιθέτως είναι ένας τρόπος σεβασμού και προστασίας των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων.
Δες και αυτό!