Ν. Γιατρομανωλάκης: Η ισότητα στον γάμο χωρίς την τεκνοθεσία πλήττει τα δικαιώματα των παιδιών

12/12/2023
από
Σε άρθρο που έγραψε για την Καθημερινή, ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης Νικόλας Γιατρομανωλάκης, υποστηρίζει ότι η ισότητα στον γάμο είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών των ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών.

«Το βασικό διακύβευμα δεν είναι τα αναφαίρετα αναπαραγωγικά δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά τα δικαιώματα των παιδιών τους. Τα παιδιά με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς ζουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας, αλλά, αναιτιολόγητα, έχουν λιγότερα δικαιώματα από τους συμμαθητές, τους φίλους και τα ξαδέλφια τους.

«Εδώ κρύβεται και η αντίφαση στην επιχειρηματολογία κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Οι αντιρρήσεις εγείρονται εν ονόματι των παιδιών υποτίθεται, ενώ τελικά τα παιδιά πλήττονται από τη μη νομοθέτηση του γάμου. Πόσο παιδοκεντρική άραγε είναι μια θεώρηση στο όνομα της οποίας θυσιάζεις τα δικαιώματα έστω και ενός παιδιού;», γράφει μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός.

«Ο δημόσιος διάλογος επιβεβαιώνει αυτό που τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα γνωρίζουμε καλά: ότι όσα κι αν καταφέρουμε, όσο ζεστό σπιτικό και να φτιάξουμε, όσο καλοί, γενναιόδωροι άνθρωποι κι αν προσπαθήσουμε να γίνουμε, ποτέ δεν θα θεωρηθούμε ισάξιοι ενός στρέιτ cis ατόμου. Κι ότι επειδή δεν είμαστε ίδιοι, δεν αξίζουμε να γίνουμε ίσοι», προσθέτει στη συνέχεια.

Εν μέσω μιας συζήτησης για ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν θα περιλαμβάνει την τεκνοθεσία, ο ίδιος αναφέρει: «Η κυβέρνηση οφείλει να ικανοποιήσει άμεσα το δίκαιο αίτημα για ισονομία και ισότητα όλων των πολιτών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. Οποιαδήποτε νομοθετική έκπτωση στο θέμα της τεκνοθεσίας θα έπληττε ανεπανόρθωτα το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα του παιδιού στη χώρα μας».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ.
Δες και αυτό!