Η Suzy Eddie Izzard για τον υποτιθέμενο πόλεμο μεταξύ των γυναικείων και των τρανς δικαιωμάτων

49
Τα τρανς και τα γυναικεία δικαιώματα δεν θα έπρεπε να διαχωρίζονται και να πολεμούν το ένα το άλλο, δήλωσε η Suzy Eddie Izzard. Όπως είπε, οι σχετικές απόπειρες δημιουργίας μιας μεταξύ τους αντιπαράθεσης αποτελούν μέρος της «δεξιάς ιδεολογίας».

Η κωμικός και επίδοξη βουλευτής των Εργατικών πιστεύει ότι η συζήτηση για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων βρίσκεται σήμερα σε «σημείο καμπής», και ότι το αντί-τρανς αφήγημα μιμείται την ομοφοβία που ήταν πολύ συχνή πριν ψηφιστεί η ισότητα στον γάμο.

«Πριν συμβεί η ισότητα στον γάμο, υπήρχαν πολλές αντι-γκέι αντιλήψεις για ζευγάρια που ήταν μαζί και πολλοί το θεωρούσαν κακό», δήλωσε η Suzy Eddie Izzard στο Yahoo UK.

«Μετά περάσαμε την ισότητα στον γάμο… και οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι “ω, πρόκειται για αγάπη”, και όλα αυτά τα επιχειρήματα κατά κάποιο τρόπο μειώθηκαν».

Η Izzard μίλησε για την έντονη τρανσφοβία της εποχής και τόνισε ένα δημοφιλές σημείο της αντί-τρανς ρητορικής: τα τρανς δικαιώματα έρχονται σε αντίθεση με τα γυναικεία δικαιώματα. Η ίδια είπε ότι οι δύο κοινότητες «δεν πρέπει να πολεμούν η μία την άλλη».

Πρόσθεσε: «Πρόκειται για μια δεξιά ιδεολογία που προσπαθεί να διχάσει τους ανθρώπους. Κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό».

Η κωμικός πρόσθεσε ότι υποδύεται έναν τρανς χαρακτήρα στην επερχόμενη ταινία της, Doctor Jekyll, αλλά ότι η ιστορία αφορά λιγότερο την ταυτότητά της και περισσότερο μια μυστικιστική ιστορία για «τη σκοτεινή δύναμη και το πώς αυτή μπορεί να βρίσκεται μέσα σε κάποιο άτομο».

Η ίδια έχει ξαναμιλήσει στο παρελθόν για την τρανσφοβική ρητορική που θέλει τα τρανς δικαιώματα να πολεμούν τα γυναικεία, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τον «πολιτιστικό πόλεμο των Συντηρητικών».

«Δεν υπάρχει πολιτιστικός πόλεμος. Δεν υπάρχει. Ως τρανς άτομο, λέω ότι δεν υπάρχει».

Μιλώντας για το κόμμα των Συντηρητικών, είπε: «Προσπαθούν να διχάσουν και να κυριαρχήσουν. Πάντα προσπαθούσαν να το κάνουν αυτό.

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ εδώ και χρόνια. Και εγώ έκανα coming out πριν από σχεδόν 40 χρόνια».

Οι δηλώσεις της ήρθαν μετά την κριτική που δέχτηκε ο πρωθυπουργός Rishi Sunak για τα αντί-τρανς σχόλια κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος, όπου ισχυρίστηκε ότι το misgendering αποτελεί «κοινή λογική».

Από τότε έχει προχωρήσει και σε άλλες τρανσφοβικές δηλώσεις, λέγοντας ότι θεωρεί ότι «ο άνδρας είναι άνδρας και η γυναίκα είναι γυναίκα. Δεν μπορούμε να αγνοούμε τα θεμελιώδη δεδομένα της βιολογίας. Το να λέμε αυτά τα πράγματα δεν θα έπρεπε να είναι αμφιλεγόμενο».