Η Σούζι Ίζαρντ συνειδητοποίησε ότι είναι τρανς στην ηλικία των πέντε ετών

07/06/2024
από
Η κωμικός και ηθοποιός Σούζι Ίζαρντ αποκάλυψε ότι γνώριζε για την τρανς ταυτότητά της από την ηλικία των πέντε ετών.  

Μιλώντας στον Στιβ Ντένιερ στον αναδυόμενο σταθμό Virgin Radio Pride του Virgin Radio τον Ιούνιο, η τηλεοπτική και θεατρική ηθοποιός μίλησε για τη ζωή της ως τρανς γυναίκα, τονίζοντας ότι είχε επίγνωση της ταυτότητάς της από το 1967.

«Ήμουν πέντε ετών όταν κατάλαβα ότι είμαι τρανς», δήλωσε η Ίζαρντ. «Μου άρεσε να παίζω ποδόσφαιρο και ήμουν πολύ μαχητική στο σχολείο, οπότε κανείς δεν είπε: “Πρέπει να είσαι τρανς”. Τα παιδιά είναι πιο γενναία στις μέρες μας, εγώ δεν ήμουν τότε».

Η Ίζαρντ, της οποίας η μητέρα πέθανε όταν ήταν έξι ετών, συνέχισε μιλώντας για την απόφασή της να κάνει coming out στον πατέρα της την ίδια στιγμή που το έκανε δημόσια, το 1985.

«Δεν επρόκειτο να ζήσω ένα ψέμα», είπε. «Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσουν οι γονείς σου, έχω ακούσει κάποιες τρομακτικές ιστορίες. Ο πατέρας μου είπε ότι αν η μαμά ήταν ζωντανή, θα ήταν εντάξει με αυτό. Ήταν πολύ ωραίο.

«Κάποιοι άνθρωποι και ο Τύπος ήταν μπερδεμένοι, ειδικά επειδή φορούσα παντελόνια εκείνη την περίοδο. Έτσι σκέφτηκα: ‘Θα βάλω λίγο μακιγιάζ και ένα φόρεμα’. Εξακολουθούσαν να με αποκαλούν χάλια, οπότε είπα: “Εντάξει, πρέπει να το δουλέψω αυτό”».

Αργότερα στη συνέντευξη, ο Ντένιερ ρώτησε αν η αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων είναι σε καλύτερο επίπεδο από ότι ήταν όταν η Ίζαρντ ήταν μικρή.

«Όταν έκανα coming out το 85, δεν γίνονταν συζητήσεις για τις τρανς ταυτότητες. Με θεωρούσαν έναν μη-άνθρωπο. Συνειδητοποίησα ότι οι συζητήσεις έπρεπε να ξεκινήσουν.

«Πιστεύω στο μέλλον και ελπίζω ότι θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου θα λέμε ότι τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα και τα τρανς δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Τέλος».

Η Ίζαρντ ήταν υποψήφια βουλεύτρια με το κόμμα των Εργατικών, αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους, ώστε να λάβει μια θέση στο κοινοβούλιο. Όπως είχε δηλώσει στους Times, η τρανς ταυτότητά της επηρέασε αρνητικά τις πιθανότητες να γίνει βουλεύτρια, λόγω της τρανσφοβίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Δες και αυτό!