Οι προσπάθειες του πρωθυπουργού της Ιταλίας να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης

16/10/2015

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι προσπαθεί να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή και στη Γερουσία, τον νόμο που θα θεσπίζει το σύμφωνo συμβίωσης, το οποίο αναγνωρίζει δικαιώματα και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα επιθυμεί να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση, αλλά το μικρό κόμμα Νέα Κεντροδεξιά, το οποίο είναι κυβερνητικός εταίρος του Ρέντσι, έχει σειρά ενστάσεων.

Η Νέα Κεντροδεξιά όμως έχει τοποθετηθεί επί του θέματος τονίζοντας ότι τα σύμφωνα συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν αποτελούν εθνική προτεραιότητα και ζητώντας να αναβληθεί η σχετική συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από την μεριά τους, υπενθυμίζουν ότι η Ιταλία και η Ελλάδα είναι από τις λιγοστές πλέον χώρες, που δεν αναγνωρίζουν στη νομοθεσία τους τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών. Ο Ματέο Ρέντσι έχει εξηγήσει ότι ο σχετικός νόμος θα παρέχει τα ίδια δικαιώματα του πολιτικού γάμου εκτός από την δυνατότητα υιοθεσίας, αλλά οι κεντροδεξιοί εταίροι του επιχειρούν με τις αντιδράσεις τους να τον αποδυναμώσουν.

Όπως αναφέρουν πολλοί σχολιαστές, δεν αποκλείεται τελικά να εγκριθεί ο σχετικός νόμος με την καθοριστική στήριξη των βουλευτών του κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!