Η Αμερικανίδα ποδοσφαιρίστρια Megan Rapinoe καταδίκασε την πρόσφατη νομοθεσία των Η.Π.Α. για την απαγόρευση των τρανς παιδιών από τη συμμετοχή τους σε σχολικά αθλήματα ως «έντονη πολιτική επίθεση εναντίον τωνΛΟΑΤΚ ατόμων».

Megan Rapinoe
Megan Rapinoe

Σε ένα δημοσίευμα που δημοσίευσε η The Washington Post την Κυριακή (28 Μαρτίου), η Rapinoe, που είναι λεσβία, περιέγραψε πώς το να είσαι σε θέση να παίζεις σπορ ως παιδί «διαμόρφωσε το μονοπάτι της ζωής μου». Το άθλημα τη δίδαξε «πολύ περισσότερα απ΄όσα φαίνονται στο γήπεδο, και μου έφερε τόσο μεγάλη χαρά». Έτσι, η Rapinoe είπε ότι πιστεύει ότι «όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της νεολαίας των τρανς νεαρών ατόμων, πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν σε αθλήματα που αγαπούν.»

Την Παρασκευή (26 Μαρτίου), το Τενεσί έγινε η 3η Πολιτεία, που εξέδωσε νομοσχέδιο απαγόρευσης στα τρανς κορίτσια να παίζουν σε σχολικές αθλητικές ομάδες, ως το σωστό φύλο τους. Ακολούθησε το Αρκάνσας και το Μισισιπή σε μια παρόμοια νομοθεσία, η οποία αποτελεί μέρος ενός παλιρροϊκού κύματος αντι-τρανς νόμων, που συζητείται σε 25 Πολιτείες στις Η.Π.Α.

Η Rapinoe χαρακτήρισε τους νόμους «μερικές από τις πιο έντονες πολιτικές επιθέσεις εναντίον των ΛΟΑΤΚ ανθρώπων τα τελευταία χρόνια».

Πρόσθεσε ότι τα αθλήματα έχουν γίνει «ένας άλλος δρόμος επίθεσης» σε βάρος των τρανς δικαιωμάτων και η αντι-τρανς νομοθεσία που προκαλεί «απίστευτη βλάβη» στην τρανς νεολαία που «αισθάνεται απομονωμένη και χρειάζεται συμπόνια και υποστήριξη.»

“Αυτοί οι νόμοι προσπαθούν να λύσουν ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει”, υποστήριξε η Rapinoe. “Τα τρανς παιδιά θέλουν την ευκαιρία να παίξουν αθλήματα για τους ίδιους λόγους που κάνουν και τα άλλα παιδιά να το θέλουν: για να είναι μέρος μιας ομάδας, όπου αισθάνονται ότι ανήκουν.”

Η Megan Rapinoe διέλυσε επίσης την αντι-τρανς ρητορική ότι οι νόμοι κατά των τρανς παιδιά δήθεν «προστατεύουν τις γυναίκες» λέγοντας το εξής:

«Ως γυναίκα που έχω παίξει αθλήματα όλη μου τη ζωή, γνωρίζω ότι οι απειλές για τον αθλητισμό των γυναικών και των κοριτσιών είναι η έλλειψη χρηματοδότησης, πόρων, και κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης, σεξουαλική παρενόχληση, και άνιση αμοιβή.»

«Οι τρανς άνθρωποι αξίζουν αξιοπρέπεια, σεβασμό και ευκαιρία», εξήγησε η Rapinoe. «Αυτά τα νομοσχέδια αποτελούν επίθεση κατά της ανθρωπότητας και του αισθήματος του «ανήκειν» σε βάρος των τρανς ανθρώπων και γι’ αυτό το ζήτημα είναι σημαντικό για μένα ως μέλος της ΛΟΑΤΚ κοινότητας.»

Η Megan Rapinoe είπε ότι αρκετές γυναικείες οργανώσεις – όπως το Ίδρυμα Αθλητριών, το Εθνικό Κέντρο Γυναικών, και η οργάνωση Δικαιοσύνη των Φύλων, μαζί με τα πρότυπα του αθλητισμού, Billie Jean King, και Candace Parker – «συμφωνούν ότι τα τρανς κορίτσια και οι γυναίκες ανήκουν στον αθλητισμό και πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν μαζί με τα άλλα κορίτσια και γυναίκες.»

Τελείωσε το άρθρο λέγοντας ότι «η διάκριση βλάπτει όλους» και ότι θέλει τα τρανς παιδιά να «γνωρίζουν ότι μπορούν να ζήσουν τα όνειρά τους και να είναι αυτά που είναι».

Η Megan Rapinoe είπε:

«Είμαστε πιο δυνατοί ως ομάδες και ως χώρα, όταν όλοι οι άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο, όπως είχα κι εγώ.» 

Η Megan Rapinoe καλεί τα λευκά άτομα να αναγνωρίσουν το προνόμιό τους