Η Megan Rapinoe χαρακτηρίζει τη FIFA “γερασμένη, αρσενική και παλιακή”

25/10/2017
από

Σε συνέντευξή της στο BBC, η Αμερικανίδα αθλήτρια, Megan Rapinoe, χαρακτήρισε τη FIFA, την παγκόσμια ηγέτιδα διοργάνωση ποδοσφαίρου “γερασμένη, αρσενική και παλιακή” .

Photograph ISI Rex Shutterstock

Πρόσφατα η διοργάνωση τοποθέτησε την ερασιτέχνισσα επιθετικό Deyna Castellanos από την Βενεζουέλα στην λίστα με τις γυναίκες παίκτριες της χρονιάς. Ταυτόχρονα, η Αμερικανίδα μέσος Carli Lloyd κι η προπονήτρια Lieke Martens από την Ολλανδία έλειπαν από τη λίστα.

Το βραβείο δεν έχει και μεγάλο βάρος, όταν υπάρχει άτομο στη λίστα, για το οποίο δεν έχω ακούσει ποτέ τίποτα” σχολίασε η Rapinoe.

Η Castellanos παίζει για το κρατικό πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ενώ η Lloyd κι η Martens συμμετέχουν σε επαγγελματικές ομάδες. Η FIFA αγνοεί ακόμη πολλές άλλες παίκτριες και δείχνει ότι δεν επιλέγει τις υποψήφιες με αξιολογικά κριτήρια, κάτι που, όπως σχολιάζει στη συνέχεια η Rapinoe κάνει με περισσότερη σοβαρότητα αναφορικά με την αντίσοιχη λίστα των ανδρών.

Αν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα ένας τυχαίος άνδρας παίκτης, που δεν ήταν καν επαγγελματίας, είμαι βέβαιη ότι η FIFA θα έκανε κάτι γι ‘αυτό. Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν επιλέγει να πράξει το ίδιο για εμάς» , συνέχισε.

«Είναι προφανές τόσο σε εμάς όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, ότι η FIFA δεν ενδιαφέρεται πραγματικά» .

Ο οργανισμός απάντησε στη δήλωση, λέγοντας ότι θα λάβει αυτή την ανατροφοδότηση υπόψιν της για στις μελλοντικές απονομές των The Best Awards.

Megan Rapinoe



Δες και αυτό!