ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ, ΣΟΥΗΔΙΑ – Η ομάδα του Antivirus είναι στην Στοκχόλμη και παρακολουθεί από κοντά την μεγαλύτερη εθνική επιλογή της Ευρώπης, το Melodifestivalen, που θεωρείται από πολλούς η δεύτερη Eurovision της ηπείρου καθώς μιλάμε για μια από τις πιο προσεγμένες, φιλελέυθερες και κοστοβόρες παραγωγές για την τηλεόραση.

Χθες, στην δεξίωση για τον τελικό του Σαββάτου, συναντήσαμε τους καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στις 14 Μαρτίου για να εκπροσωπήσουν τη Σουηδία στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, το Μάιο στη Βιέννη. Ανάμεσά τους και η Mariette, το outsider του διαγωνισμού καθώς θεωρείται από πολλούς η μεγάλη έκπληξη.

Ο λόγος για τον οποίο κάνω θέμα τη συνέντευξη του www.oikotimes.com με τη Mariette είναι αφενώς γιατί δηλώνει ανοιχτά ότι είναι λεσβία και αφετέρου γιατί έχει ανακυρηχθεί Homo of The Year στη Σουηδία επειδή όταν πήρε μέρος στο Idol της Σουηδία, έκανε δήλωση για τις προτιμήσεις της, μια δήλωση που την έκανε δημοφιλή στη χώρα της. Μάθαμε επίσης ότι παρότι έχει δεσμό, δεν θα παραβρεθεί στο Friends Arena το Σάββατο αλλά θα την παρακολουθεί και θα την ψηφίζει!

Μου εκδήλωσε επίσης το ενδιαφέρον της να έρθει στην Ελλάδα και φυσικά ήθελε να μάθει για το Athens Pride και το πως θα μπορούσε να συμμετέχει και αν συνεισφέρει στον ακτιβισμό του event!

Για την ιστορία τα φαβορί για το Σάββατο είναι ο Måns Zelmerlöw, o Eric Saade και η Mariette. Μπορείτε να δείτε live τον διαγωνισμό στις 14/3 στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας στο www.melodifestivalen.se.