74268-165568Συνθήκες διωγμού αντιμετωπίζει ακόμη μια φορά η LGBTI κοινότητα της Λιβερίας, μιας και (αυτή τη φορά) θεωρείται υπεύθυνη για την εξάπλωση του ιού Έμπολα στη χώρα.

Μια άποψη που ξεκίνησε από τους εκκλησιαστικούς φορείς, οι οποίοι σε κάθε κήρυγμα τους προβάλλουν την άποψη ότι “ο ιός αποτελεί την τιμωρία του Θεού για την ομοφυλοφιλία”

Στην πρωτεύουσα μάλιστα σημειώθηκαν αρκετά περιστατικά κακαποίησης LGBTI ατόμων, σαν μια ύστατη προσπάθεια να “περιοστεί” η εξάπλωση του ιού.

Από τότε που οι εκκλησιαστικοί άρχοντες αναγνώρισαν τον Έμπολα ως τιμωρία του θεού για το σοδομισμό στη Λιβερία, η βία ενάντια στους gay έχει αυξηθεί. Φτάνουν σε σημείο να ζητούν μέχρι και τη θανατική ποινή”, σχολίασε ο ακτιβιστής  Leroy PonPon.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!