Η Lady Gaga υποστήριξε δημόσια την Dylan Mulvaney

13/03/2024
από
Η τρανς σταρ του TikTok Dylan Mulvaney δέχτηκε μεγάλη δημόσια υποστήριξη από τη Lady Gaga, αφού πρώτα βίωσε διαδικτυακή κακοποίηση για μια ανάρτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την περασμένη εβδομάδα.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, η τρανς ηθοποιός και influencer Mulvaney δημοσίευσε φωτογραφίες της ίδιας και της Gaga από μια πρόσφατη φωτογράφηση για την Haus Labs – τη μάρκα καλλυντικών της Gaga – και τη συνόδευσε με τη λεζάντα: «Ευτυχισμένη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας».

Η 27χρονη Mulvaney στη συνέχεια δέχτηκε αυτό που η Gaga περιέγραψε ως «βιτριόλι και μίσος» επειδή τόλμησε να δημοσιεύσει μια φωτογραφία για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με κάποιους να σχολιάζουν ότι η Mulvaney δεν θα έπρεπε να εκπροσωπεί τις γυναίκες επειδή είναι τρανς, ενώ πολλά σχόλια έκαναν misgendering τόσο στη Mulvaney όσο και στη Gaga.

Εδώ και καιρό υπάρχουν αβάσιμες (και τρανσφοβικές) θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το ότι η Gaga είναι τρανς γυναίκα, λόγω της μακροχρόνιας υποστήριξής της προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Τη Δευτέρα (11 Μαρτίου), η Gaga δημοσίευσε την ίδια φωτογραφία με τη Mulvaney στο δικό της Instagram με μια μακροσκελή λεζάντα, προκειμένου να επιτεθεί στα τρανσφοβικά σχόλια.

Η τραγουδίστρια του «Rain On Me» έγραψε: «Με τρομάζει το γεγονός ότι μια ανάρτηση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με την Dylan Mulvaney και εμένα αντιμετωπίζεται με τέτοιο βιτριόλι και μίσος.

«Αλλά δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της τεράστιας δουλειάς που είναι προφανές ότι πρέπει να κάνουμε ακόμα ως κοινωνία για να δώσουμε χώρο στις ζωές των τρανς ατόμων να εκτιμώνται και να υποστηρίζονται από όλους μας.

«Αισθάνομαι πολύ προστατευτική αυτή τη στιγμή, όχι μόνο για την Dylan, αλλά και για την τρανς κοινότητα που συνεχίζει να πρωτοστατεί με την ατελείωτη χάρη και έμπνευσή της απέναντι στη συνεχή υποτίμηση, τη μισαλλοδοξία και τη σωματική, λεκτική και ψυχική βία».

Επίσης, χλεύασε την συνηθισμένη χρήση της λέξης «backlash» για την αναφορά στο «μίσος» που δέχεται τακτικά η Mulvaney από τότε που μια συνεργασία της με την Bud Light στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πέρυσι προκάλεσε μια τρανσφοβική κατακραυγή.

«Θεωρώ σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι το μίσος είναι μίσος και αυτό το είδος μίσους είναι βία. Αυτό δεν είναι αντίδραση. Αυτό είναι μίσος», δήλωσε η Gaga.

Η Gaga σημείωσε ότι δεν μιλάει εκ μέρους της τρανς κοινότητας, αλλά θέλησε να εκφράσει την επιθυμία της για «όλες τις γυναίκες» να «ενωθούν με σκοπό να μας τιμήσουν ΟΛΕΣ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» και να συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι «όλες οι γυναίκες [και οι άνθρωποι] να γιορτάζονται εξίσου».

«Μακάρι να έρθουμε κοντά όλα μαζί και να είμαστε στοργικά, ζεστά, και φιλόξενα. Είθε όλα να σταθούμε και να τιμήσουμε την πολυπλοκότητα και την αμφισβήτηση που βιώνει η τρανς ζωής – και που δεν γνωρίζουμε, αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε και να συμπαρασταθούμε», πρόσθεσε.
Δες και αυτό!