Η Cynthia Erivo για την κουήρ ταυτότητά της

21/05/2024
από
Μια συγκλονιστική ομιλία για την κουήρ ταυτότητά της εκφώνησε η Cynthia Erivo σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση, λέγοντας στους παρευρισκόμενους ότι το queerness της «είναι ένα όμορφο κομμάτι αυτού που είμαι».

Η πρωταγωνίστρια του «Wicked» – που το 2022 έκανε coming out ως bi – μίλησε στο κοινό των 900 ατόμων στις 18 Μαΐου για το Los Angeles LGBT Center Gala.

Η ίδια δήλωσε: «Είναι προνόμιο να βρίσκομαι απόψε σε αυτή τη σκηνή, γιατί τόσο καιρό θαύμαζα βαθιά οποιοδήποτε άτομο μπορούσε να ενσαρκώσει πλήρως τον αληθινό αυθεντικό εαυτό του, να φορέσει το queerness του σαν ένα φτερό και να δηλώνει περήφανα ότι αυτό είναι ένα όμορφο κομμάτι αυτού που είναι».

«Συνήθιζα να λέω ότι ένιωθα σαν να έβλεπα την ίδια μου την κοινότητα μέσα από ένα γυάλινο κουτί. Εκεί ήσασταν όλοι σας, ζωντανοί και όμορφοι και ερωτευμένοι, κι εγώ είχα τη μύτη μου κολλημένη στο τζάμι, κοιτάζοντας όλους εσάς, χωριστά. Χρειάστηκε χρόνος για να ξεπεράσω το κουτί μου», δήλωσε η βραβευμένη με Tony Award.

«Αλλά ο χρόνος είναι ένα δώρο που μας δίνει χώρο να δούμε τον εαυτό μας αρκετά καθαρά για να ξέρουμε ότι η άρνηση ενός μέρους του εαυτού μας είναι κακή για το σύνολο. Αλλά τώρα το γυαλί έχει θρυμματιστεί. Και δεν υπάρχει κανένα κουτί στον ορίζοντα, και έχω βγει στους ανοιχτούς χώρους στην αγκαλιά των ανθρώπων και νιώθω σαν στο σπίτι μου».

@pinknews

Wicked star and #queer icon @Cynthia Erivo delivered an incredibly powerful speech at the Los Angeles LGBT Center’s Annual Gala last night (Saturday May 18), opening up about her journey to self-acceptance and the power of ‘otherness’. #cynthiaerivo#wicked#elphaba#queertiktok#losangeles#lgbtq

♬ The Champion – Lux-Inspira

Η Jada Pinkett-Smith απένειμε στην Erivo το βραβείο Rand Scrader για τα επιτεύγματα στον τομέα της ψυχαγωγίας και της υπεράσπισης. Η σύντροφος της Erivo, η παραγωγός Lena Waithe, ήταν επίσης εκεί για να την υποστηρίξει.

Η ερμηνεύτρια αναφέρθηκε επίσης στην επερχόμενη εμφάνισή της στην κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ Wicked, στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με την Ariana Grande. «Καθώς στέκομαι εδώ μπροστά σας: Μαύρη, φαλακρή, με σκουλαρήκια και κουήρ, μπορώ να πω ότι ξέρω ένα ή δύο πράγματα για το πώς να είσαι ο άλλος.

«Η ιστορία της Elphaba είναι… για το πώς μια πολύχρωμη, ισχυρή, μαγική γυναίκα – παρά το γεγονός ότι υποτιμάται, δαιμονοποιείται και υφίσταται διακρίσεις – γίνεται ηρωίδα. Το Wicked είναι μια ανάκτηση και ένας επαναπροσδιορισμός των ταμπελών που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον της. Είναι η διακήρυξη του δικαιώματός της να υπάρχει με όλη της τη δύναμη. Αν αυτό ακούγεται οικείο σε εσάς τους πολύχρωμους, μαγικούς ανθρώπους σε αυτή την αίθουσα – θα έπρεπε».
Δες και αυτό!