Στο «The Old Guard» του Netflix, η Charlize Theron παίζει ένα απόλυτο θηρίο. Είναι μισθοφόρος ημίθεα, που έχει ζήσει (και σκοτώσει) για αιώνες, βοηθώντας να αλλάξει την πορεία του κόσμου. Και παρόλο που δεν ήταν ρητά σε μία ομόφυλη σχέση – αν και η ομόφυλη σχέση των Nicky και Joe είναι μια γλυκιά και παθιασμένη εναλλακτική λύση – η σύνδεσή της με την Quynh φάνηκε να είναι η βαθύτερη όλων.

«Οι χριστουγεννιάτικες λεσβιακές ρομαντικές κομεντί είναι μια χαρά, αλλά αυτό που πραγματικά θέλω είναι ένα «Die Hard» , που η Charlize Theron θα τρέχει για να σώσει τη γυναίκα της» , δημοσίευσε ένα άτομο στο Twitter το περασμένο Σάββατο.

Αλλά, φαίνεται ότι και η ίδια η Theron θέλει, μιας και είδε το tweet, και απάντησε:

«Πού υπογράφω;» , έγραψε απλά.

Η ιδέα επηρεάστηκε αναμφίβολα από την όλη συζήτηση γύρω από το «Happiest Season», τη λεσβιακή ρομαντική κωμωδία του Hulu με πρωταγωνίστριες την Kristen Stewart και τη Mackenzie Davis. Η Theron, λοιπόν, για τις ανάγκες προβολής της ταινίας κλήθηκε να πάρει συνέντευξη από την Davis για το περιοδικό Interview. Στη συνομιλία τους, μίλησαν για cis στρέιτ ετεροκανονικούς ηθοποιούς, που έπαιξαν κουήρ χαρακτήρες.

«Αυτή είναι η πρώτη συζήτηση που κάναμε με την Clea» , είπε η Davis. «Υπάρχουν ορισμένοι ρόλοι που δε θα έπαιρνα, και που νομίζω ότι είναι σημαντικό να μην πάρω -υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν εύκολα να παίξουν κάποιους ρόλους, που είναι μέλη αυτής της κοινότητας. Ο λόγος πίσω από αυτήν την κίνηση, νομίζω, δεν είναι ότι θα έπρεπε να υποδύονται τη δική τους ταυτότητα, αλλά ότι οι άνθρωποι που έχουν αυτήν την ταυτότητα, δεν είχαν άλλες ευκαιρίες στο Χόλιγουντ. Άρα, απλώς αφήστε τον χώρο για να υπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο, επειδή οι τρανς άνθρωποι δε περνούν από κάστινγκ το ίδιο συχνά για ρόλους στρέιτ ηρώων/ηρωίδων για μια ρομαντική ταινία. Δώστε τους το χώρο για να έχουν μια γωνιά σε αυτήν τη βιομηχανία, που οι στρέιτ και οι cis άνθρωποι, δε χρειάζεται να εμπλακούν.

Ρώτησα την Clea να πει, αν αυτό ήταν κάτι που την απασχολούσε. Ως μέλος αυτής της κοινότητας, αν ένιωθε ότι ένας γκέι ηθοποιός πρέπει να παίξει αυτόν τον ρόλο; Μίλησα και με την Kristen πάνω σ’ αυτό. Προσπαθώ να σέβομαι τις απόψεις των ανθρώπων, που είναι πιο ενημερωμένοι από εμένα, και οι δύο τους που είπαν ότι ένιωθαν ότι η δυναμική μεταξύ της Kristen και εμένα ήταν πιο σημαντική για την ιστορία, από το αν ανήκω ή όχι στην κουήρ κοινότητα. Είναι μια περίπλοκη συνομιλία και είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πότε σταματά.» 

Η Theron απάντησε:

“Και μόνο το γεγονός ότι κάνουμε αυτήν τη συζήτηση με κάνει ευτυχισμένη, γιατί νιώθω ότι δεν έχουμε μιλήσει για τίποτα σχετικό με την αντιπροσώπευση, όπως το κάνουμε τώρα, τα τελευταία 20 χρόνια της καριέρας μου. Έχετε δίκιο, υπάρχει τόση έλλειψη ευκαιριών δεδομένου ότι τουλάχιστον ας επιτρέπετε στα άτομα αυτά να έχουν κάτι δικό τους σε αυτόν τον χώρο. Νιώθω, ότι ένας καλός ηθοποιός, είναι ένας καλός ηθοποιός, και ανυπομονώ να δούμε nonbinary κουήρ ηθοποιούς, με τον ίδιο τρόπο, όπως κάνουμε με τις/τους ετερο-cis ηθοποιούς.» 

Η Theron, φυσικά, έχει γράψει ιστορία υποδυόμενη κουήρ ρόλους. Κέρδισε Όσκαρ το 2003 παίζοντας ως Aileen Wuornos με την Christina Ricci στο “Monster”. Το 2018 έκανε το “Tully” με την Davis Mackenzie, όπου έπαιξε μια αμφιφυλόφιλη μαμά, και έπειτα έπαιξε μία ψιονική κατάσκοπο στο Atomic Blonde. Κι όλα αυτά τα έκανε παράλληλα, ως ένθερμη σύμμαχος.

Retweet για καλό σκοπό

“Ένα retweet από τη [Charlize] είναι κάτι το κάτι άλλο για να ξυπνήσεις το πρωί” , έγραψε στο Twitter ο χρήστης που δημοσίευσε αρχικά την ιδέα του για το «Die Hard».

«Υποθέτω ότι σκοπεύω να μοιραστώ κάτι, παρακαλώ βοηθήστε στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας.»

Η Theron απάντησε στο νέο tweet, το οποίο συνδέεται μ’ έναν έρανο για την τρανς κοινότητα, με μια σειρά από καρδιές, για να δώσει στην ανάρτηση περισσότερη ορατότητα.

Δεν ξέρουμε αν το «Die Hard» θα γίνει ή όχι. Εκτός του ότι πολλά γυρίσματα ταινιών έχουν σταματήσει λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, οι ταινίες που προέρχονται από το Twitter έχουν μια ιστορική σημασία, όπως το Zola για παράδειγμα.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να ονειρευόμαστε!

Βρήκαμε τις 10 κουήρ ταινίες για τις γιορτές που αξίζει να δεις