Μετά τις φήμες ότι μία νέα ηρωίδα θα προστεθεί στη σειρά, πράγματι η ηθοποιός Victoria Cartagena πρωταγωνιστήσει και επίσημα στον ρόλο της λεσβίας Crimefighter Renee Montoya για την επερχόμενη τρίτη σεζόν της επιτυχημένης σειράς CW Batwoman.

Στο Batwoman, η Montoya θα είναι πρώην αστυνομικός της πόλης Gotham, που εγκατέλειψε το σώμα όταν συνειδητοποίησε πόσο διεφθαρμένο ήταν. Τώρα, ηγείται του «freaks division» της πόλης, το οποίο υποτίθεται ότι ήταν δουλειά γραφείου αυτό βέβαια, μέχρι τώρα.

Το Deadline την περιγράφει ως «δίκαιη και ρεαλιστική, και ΛΟΑΤΚ+, μια γυναίκα με πολύ προσωπική (και μυστηριώδη) αποστολή να βοηθήσει να καθαρίσει τους δρόμους της Gotham με τον σωστό τρόπο, με ό, τι μέσα χρειάζεται.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζει τον ρόλο η Cartagena. Έπαιξε, επίσης, τη Montoya στο Fox’s Gotham, όπου ήταν αστυνομικός. Αν και παίζει τον ίδιο ρόλο, οι χαρακτήρες και τα σύμπαντα δε συνδέονται με κανέναν τρόπο.

«Υποθέτω ότι η #ReneeMontoya και εγώ, έχουμε κάποιες εκκρεμότητες», έγραψε η Cartagena, «Τόσο πολύ ενθουσιασμένη που θα συμμετάσχω σε αυτή τη νέα ομάδα ταλαντούχων καλλιτεχνών, συγγραφέων και συνεργατών που κάνουν αυτή τη σειρά εδώ! Με καλωσόρισαν ολόψυχα! Ευγνώμων, ταπεινή, ενθουσιασμένη AF…»

Η Renee Montoya, επίσης γνωστή ως η «The Question», είναι μια σκληρή, λεσβία Λατίνα, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο «Batman: The Animated Series». Με τα χρόνια, έχει συχνά ρομαντικές σχέσεις με την Batwoman, αν και στα κόμικς ήταν πάντα με την Kate Kane. Τον ρόλο ενσάρκωσε η Rosie Perez στην ταινία «Birds of Prey.»

Στην σειρά Batwoman, η Kate Kane δε φοράει πλέον τη στολή Bat, μετά και την αποχώρηση της Ruby Rose από τη σειρά. Τη θέση της στην πόλη πήρε η Ryan Wilder, την οποία ενσαρκώνει η Javicia Leslie.

Στο τέλος της δεύτερης σεζόν του Batwoman η Kate Kane (που υποδύεται πια η Wallis Day) αφήνει την Gotham για να ψάξει για τον ξαδέλφό της, Bruce Wayne. Είδαμε ακόμη την εισαγωγή μίας αμφιφυλόφιλης σούπερ-κακιάς ηρωίδας, της Poison Ivy.

Ανυπομονούμε να δούμε πόσο κουήρ θα είναι η τρίτη σεζόν του Batwoman!