Τον Νοέμβριο του 2013, το υπουργικό συμβούλιο του Μπαγκλαντές ψήφισε έναν νόμο αναγνωρίζοντας την κοινότητα των Hijras (τρανς κοινότητα) ως το τρίτο φύλο, προσφέροντας έναν αριθμό δικαιωμάτων περίπου σε 10.000 που ανήκουν σ’ αυτή. Η κατάσταση βέβαια εξακολουθεί να είναι άσχημη σε μια χώρα όπου η “διαφορετικότητα” θεωρείται ακόμη παθολογική κατάσταση ή ασθένεια που τιμωρείται με φυλακή.

Αγανακτισμένη από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα LGBT άτομα στη Νότια Ασία και συγκεκριμένα στο Mπαγκλαντές, η Raffaele Petralla ξεκίνησε ένα πρότζεκτ καταγράφοντας αυτούς που δέχονται τις επιδράσεις των ρατσιστικών νόμων πιο έντονα, σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσει την οπισθοδρομική και επιθετική νομοθεσία, η οποία συνεχίζει να περιορίσει την ελευθερία των LGBT άτομων.

The Third Sex of Bangladesh, ξεκίνησε αμέσως μετά τη δολοφονία δύο LGBT ακτιβιστών στο  Μπαγκλαντές. Ένας από αυτούς ήταν και ο Xulhaz Mannan εκδότης του μοναδικού LGBT περιοδικού της χώρας.

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!