Γκάνα: Καρδινάλιος υποστηρίζει τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

94
Η ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να αποτελεί ποινικό αδίκημα και οι άνθρωποι πρέπει να να κατανοήσουν καλύτερα το θέμα, δήλωσε στο BBC ένας κορυφαίος Καρδινάλιος από τη Γκάνα.

Τα σχόλια του καρδινάλιου Peter Turkson έρχονται καθώς το κοινοβούλιο συζητά νομοσχέδιο που επιβάλλει αυστηρές ποινές στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα της χώρας.

Οι απόψεις του έρχονται σε αντίθεση με τους ρωμαιοκαθολικούς επισκόπους της Γκάνας, οι οποίοι λένε ότι η ομοφυλοφιλία είναι «αμαρτία».

Τον Ιούλιο, οι βουλευτές της Γκάνας υποστήριξαν ένα προτεινόμενο νομοσχέδιο, το οποίο δεν έχει ακόμη συζητηθεί στο κοινοβούλιο, που θα καθιστούσε τον αυτοπροσδιορισμό ως ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο τιμωρητέο με ποινή φυλάκισης τριών ετών. Οι άνθρωποι που διεξάγουν εκστρατεία για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα θα μπορούσαν επίσης να αντιμετωπίσουν έως και 10 χρόνια φυλάκισης.

Το γκέι σεξ είναι ήδη παράνομο και επισύρει ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Στη δήλωσή τους τον Αύγουστο, που εκδόθηκε μαζί με άλλες κορυφαίες χριστιανικές ομάδες της χώρας, οι επίσκοποι της Γκάνας ανέφεραν επίσης ότι οι δυτικές χώρες θα πρέπει να «σταματήσουν τις αδιάκοπες προσπάθειες να μας επιβάλουν απαράδεκτες ξένες πολιτιστικές αξίες», ανέφερε η εφημερίδα Catholic Herald.

Ο Καρδινάλιος Turkson, ο οποίος κατά καιρούς έχει θεωρηθεί ως μελλοντικός υποψήφιος για να γίνει Πάπας, δήλωσε στην εκπομπή HARDtalk του BBC ότι «τα ΛΟΑΤ άτομα δεν μπορούν να ποινικοποιούνται επειδή δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα».

«Είναι καιρός να αρχίσει η εκπαίδευση, να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να καταλάβουν ποια είναι η πραγματικότητα. Χρειαζόμαστε πολλή εκπαίδευση για να κάνουμε τους ανθρώπους να κατανοήσουν τι είναι έγκλημα και τι δεν είναι», συνέχισε.

Ο συγκεκριμένος έγινε ο πρώτος Καρδινάλιος της Γκάνα το 2003, όταν διορίστηκε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄.