Όταν ο αλγόριθμoς του Facebook εστιάζει αποκλειστικά στη λέξη dyke (ντάικ) και τελικά χάνεται όλο το νόημα.

Το Facebook φαίνεται ότι απαγορεύει στις λεσβίες να χρησιμοποιούν τη λέξη «dyke» , καθώς η λέξη χρησιμοποιείται συχνά από ομοφοβικούς με σκοπό την προσβολή και την υποτίμηση, οπότε το Facebook προσπαθώντας να τις “προστατεύσει” από τη ρητορική μίσους έχει βάλει τη λέξη αυτή σε καραντίνα.

Τι γίνεται όμως μ’ όλες τις λεσβίες που έχουν οικειοποιηθεί την συγκεκριμένη λέξη και επιλέγουν ανοιχτά και περήφανα να την χρησιμοποιούν;

Το Facebook δεν έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί το νόημα και το περιεχόμενο μέσα στο οποίο χρησιμοποιείται η λέξη κι έτσι αποκλείει προσωρινά τα posts ή τους λογαριασμούς των χρηστιών του Facebook μέχρι και για 30 μέρες, ακόμη και των λεσβιών που δεν χρησιμοποιούν τον όρο αυτό κακοποιητικά.

Είναι τραγικό να αποκλείονται, ειδικά μέσα στον μήνα Υπερηφάνειας.

Το GSN ήρθε σε επαφή με το Facebook για να ρωτήσει, γιατί μερικές λέξεις, όπως “ομοφυλόφιλος” , “λεσβία” , “dyke” , κτλ είναι λογοκριμένες ή απαγορεύονται. Όπως φαίνεται λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η προστασία από την κακοποίηση και το Facebook στο παρελθόν έχει παραδεχθεί ότι οι αλγόριθμοί του δεν είναι «τέλειοι» .

Απίστευτο. Μόλις αποκλείστηκα από το Facebook λόγω pro-LGBT περιεχόμενο. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ.

Α, μάλιστα. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΞΑΝΑ. #dyke #facebook #wtf (what the f*ck) Ήταν ένα post που το έβλεπαν μόνο οι φίλες μου.

Το Facebook πραγματικά καταντάει πολύ παράξενο με όλες αυτές τις ειδοποιήσεις για τις λεσβίες, μα να μην μπορούν λεσβίες να πουν “dyke” ;

Ακόμη είμαι αποκλεισμένη από το Facebook. Επειδή έγραψα “Αγαπώ τις dykes” στον τοίχο μου.