Για τον Δεκέμβριο αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση του Ζακ

20/01/2023
από

Αναβολή της δευτεροβάθμιας δίκης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, για το φονικό λινστάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018, ζήτησε η υπεράσπιση του μεσίτη, Αθανάσιου Χορταριά, με το επιχείρημα, ότι ο δικηγόρος του είχε άλλη υπόθεση.

Η πρόεδρος της έδρας απαίτησε στην επόμενη συνεδρίαση να παρίσταται ο συνήγορος, αλλιώς το δικαστήριο θα ορίσει άλλον στη θέση του, προκειμένου να ξεκινήσει η δίκη, η οποία διακόπηκε για τις 15 Δεκεμβρίου του 2023.

Ο κατηγορούμενος είχε αποφυλακιστεί δύο μήνες μετά την επιβολή της ποινής, καθώς του δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής, πριν καν καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση, με αποτέλεσμα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ασκήσει αίτηση αναίρεσης, η οποία θα δικαστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Τόσο ο Χορταριάς, όσο και ο κοσμηματοπώλης, Σπυρίδων Δημόπουλος, είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε δέκα χρόνια κάθειρξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ωστόσο, και ο δεύτερος είναι ελεύθερος εκτίοντας ποινή σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω ηλικίας.

Παρών σήμερα στο δικαστήριο ήταν ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς ο πατέρας του νοσεί με ίωση, και η μητέρα του είναι μαζί του.

Θυμίζουμε ότι στις 26 Ιανουαρίου θα συζητηθεί το αίτημα της κ. Κωστοπούλου στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, για την προκλητική αθώωση των αστυνομικών.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η οικογένεια του Ζακ μετά τη δεύτερη αθώωση των αστυνομικών
Δες και αυτό!