Από τους «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» στους «μη φυσιολογικούς» και από «αυτούς που μάχονται για την επικράτηση του τρίτου φύλου» στη «δικτατορία της ιδιαιτερότητας».

Με ένταση συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης Λιγνάδη, αφού οι συνεχείς λογομαχίες ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια (συνήγορος Λιγνάδη) και τον Γιάννη Βλάχο (εκ των συνηγόρων των θυμάτων) ήταν εξαιρετικά έντονες. Ένα παράδειγμα:

Βλάχος: Έχετε βάλει μπράβους και ρουφιάνους να παρακολουθείτε τους μάρτυρες;
Κούγιας: Καταγράψτε το στα πρακτικά αυτό!
Πρόεδρος: Παρακαλώ σταματήστε!
Βλάχος: Μην παραποιείτε την πραγματικότητα, δεν είναι τηλεόραση εδώ!
Κούγιας: Κάτσε με τον Τριανταφυλλόπουλο εσύ…
Βλάχος: Πήδα τη μάντρα και εσύ!

«Δικτατορία της ιδιαιτερότητας»

Φυσικά και δεν έλειψαν και οι ΛΟΑΤΚΙφοβικές εκφράσεις (πώς αλλιώς να τις περιγράψεις;) του Αλέξη Κούγια τόσο μέσα όσο και έξω από τη δικαστική αίθουσα. Ας δούμε, όμως, πιο συγκεκριμένα.

Κατά τον σχολιασμό της κατάθεσης του πρώτου μάρτυρα, ο Κούγιας τον χαρακτήρισε «διεθνή απατεώνα» κάνοντας λόγο για κενά και αντιφάσεις της κατάθεσης. Στη συνέχεια, αμφισβήτησε τον μάρτυρα αναφερόμενος σε «δικτατορία της ιδιαιτερότητας», αμφισβήτησε τον μάρτυρα λέγοντας πως «διάγει πολυτελή βίο ενώ είναι ανεπάγγελτος και αυτό προκαλεί ερωτηματικά».

Μια φράση που έσπευσε να επαναλάβει και έξω από το το δικαστήριο στις δηλώσεις του στα τηλεοπτικά συνεργεία.

«Για ποιον λόγο θα πρέπει να γνωρίζω εγώ το Σωματείο των Διεμφυλικών; Ούτε είναι το αντικείμενο της επιστήμης μου. Σεβόμαστε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν μία ιδιαιτερότητα, ζούμε μαζί τους, τα παιδιά μας πλέον ζουν μαζί τους. Εμένα στο κοινωνικό μου περιβάλλον υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με ιδιαιτερότητες. Όμως προς Θεού, μη φτάσουμε σε μία δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων. Το τονίζω αυτό. Θα πρέπει πραγματικά τα πράγματα να αντιμετωπίζονται με περισσότερη ψυχραιμία»

«Βγαίνω στα κανάλια για να ζητήσω να μας υπερασπιστείτε»

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρέθηκε και η Τζεφ Μοντάνα, η οποία σχολιάζοντας τις απαράδεκτες δηλώσεις του ποινικολόγου ανέφερε:

«Όλα αυτά που κάνει (σ.σ. ο Αλέξης Κούγιας) είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα, τα οποία σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν και είναι άσχετα παντελώς με την ουσία της υπόθεσης. Μπορεί και να τον συνάντησα σήμερα. Είμαι και κάποια μέτρα πιο ψηλή από εκείνον» ανέφερε αρχικά η Τζεφ Μοντάνα.

«Βγαίνω στα κανάλια για να ζητήσω και από εσάς να μας υπερασπιστείτε. Δεν είναι εύκολο συναισθηματικά για εμάς και άμα σταθούμε στο συναισθηματικό, δεν θα μπορέσουμε ψύχραιμα και λογικά να σταθούμε στην ουσία. Έχουμε ξεφύγει από την ουσία. Τα επικοινωνιακά τρικ τα γνωρίζετε καλύτερα από εμένα».

«Οι ένορκοι να δουν τα ανήλικα αγκαλιά με τον κατηγορούμενο σε πορνογραφικές στάσεις»

Να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια της δίκης, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Γ. Βλάχος, κατέθεσε αίτημα για την επισκόπηση υλικού που έχει κατασχεθεί από σπίτι του αδελφού του Δημ. Λιγνάδη, μαζί άλλα αντικείμενα, προκειμένου «οι ένορκοι να δουν τα ανήλικα αγκαλιά με τον κατηγορούμενο σε πορνογραφικές στάσεις». Ο Γ. Βλάχος επεσήμανε ότι πρόκειται για αρχεία ηλεκτρονικά, φωτογραφίες και αρχεία ανταλλαγής μηνυμάτων καθώς και ένα παλιό τηλέφωνο. Ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα.

Τα ΛΟΑΤΚΙφοβικά σχόλια του Κούγια είναι ρατσιστική βία

Η Εισαγγελέας Ρατσιστικής Βίας σχημάτισε αυτεπάγγελτα δικογραφία κατά του Αλέξη Κούγια με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες νωρίτερα γνωστοποίησε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε «κατ’ εξακολούθηση θελημένο ρατσιστικό τρανσφοβικό λόγο του Αλέξη Κούγια». «Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε, προσβάλλουν κατάφωρα τόσο τη προσωπικότητα του τρανς προσώπου που απευθύνθηκαν, όσο και γενικότερα την κοινότητα των τρανς και φυλοδιαφορετικών προσώπων στο σύνολό της,” επισυνάπτεται για τις ενέργειές σας» σημείωσε το Παρατηρητήριο στην ανακοίνωσή που προσκομίσθηκε στην Εισαγγελία.

Μια τέτοια δήλωση φυσικά δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον δικηγόρο, ο οποίος έσπευσε να εκδώσει σχετικό δελτίο τύπου αρνούμενος πως έχει σχηματιστεί σε βάρος του οποιαδήποτε δικογραφία, πως έχει γίνει οποιαδήποτε ποινική δίωξη μήνυση ή καταγγελία ενώ υπογράμμισε πως δεν έχει παραπεμφθεί σε κανένα πειθαρχικό συμβούλιο. Κλείνοντας την ανακοίνωσή του είπε χαρακτηριστικά: «Είναι κακό να ξύνεσαι στη γλίτσα του τσοπάνη».

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!