Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ο δρόμος για τη ΛΟΑΤΙ ισότητα | Δείτε το βίντεο

28/06/2021
από
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ΛΟΑΤΙ δικαιώματα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα ενδιαφέρον ενημερωτικό βίντεο με στοιχεία σχετικά με την κατάσταση των ΛΟΑΤΙ δικαιωμάτων στην Ε.Ε με τίτλο: Ο δρόμος για τη ΛΟΑΤΙ ισότητα.

Στην περιγραφή του βίντεο γίνεται αναφορά στην απαγόρευση των διακρίσεων και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αποτελούν σημαντικά στοιχεία της έννομης τάξης της Ε.Ε.

Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι οι διακρίσεις εις βάρος λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, τρανς και ίντερσεξ ατόμων εξακολουθούν να υπάρχουν σε όλη την Ε.Ε. και λαμβάνουν διάφορες μορφές.

Επισημαίνεται ότι από τα 140.000 ΛΟΑΤΙ άτομα που ερωτήθηκαν στην Ε.Ε., το 58% έχει ήδη βιώσει παρενόχληση και το 21% αισθάνεται διακρίσεις στην εργασία, σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, οι μέσοι όροι της Ε.Ε. καλύπτουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών μελών. Πρόσφατα, ορισμένες περιοχές απαγόρευσαν την προώθηση ΛΟΑΤΙ καμπανιών, ενώ άλλες έχουν κατονομαστεί οι ίδιες ως «ζώνες χωρίς ΛΟΑΤ ιδεολογία.»

Σε απάντηση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κήρυξε την Ε.Ε. ως «ζώνη ΛΟΑΤΙ ελευθερίας» σε ψήφισμα που εγκρίθηκε τον Μάρτιο του 2021.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα μέτρα της Ε.Ε. που υποστηρίζουν τα ΛΟΑΤΙ δικαιώματα εδώ.

Δείτε το βίντεο:
Δες και αυτό!