‘Εξαλλος ο προπονητής της Λίβερπουλ με τα ομοφοβικά “τραγούδια” των οπαδών

20/08/2021
από
Λίβερπουλ
Jürgen Klopp

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, ζήτησε από τους «ηλίθιους» οπαδούς του ποδοσφαίρου να σταματήσουν να βρίζουν παίκτες με ομοφοβικά «τραγούδια».

Ο 20χρονος μέσος της Τσέλσι, Μπίλι Γκίλμουρ, αντιμετώπισε σκληρές βρισιές κατά τη διάρκεια του αγώνα της Premier League το περασμένο Σάββατο.

Η Λίβερπουλ χαρακτήρισε τις ύβρεις «προσβλητικές και ακατάλληλες» – και τώρα ο προπονητής του συλλόγου χαρακτηρίζει τέτοια «τραγούδια»«περιττά.»

«Ποτέ δεν κατάλαβα, γιατί θα τραγουδήσεις ένα τραγούδι, που είναι ενάντια σε κάτι, σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου», δήλωσε ο Κλοπ σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη το απόγευμα (19 Αυγούστου).

«Δεν το κατάλαβα ποτέ. Δε μου άρεσε ποτέ. Είναι εύκολο να αποφασιστεί να μην ξανατραγουδηθεί κανένα άλλο τέτοιο το τραγούδι. Έτσι, μπορούμε να αποφασίσουμε τώρα, ότι αυτό δεν είναι πια το τραγούδι μας. Δεν είμαι σίγουρος αν με ακούει ο κόσμος, αλλά θα ήταν ωραίο. Δε θέλω να το ακούω άλλο, για πολλούς λόγους.» 

Γιούργκεν Κλοπ: «Αν σκέφτεσαι αυτό που τραγουδάς, είσαι ηλίθιος»

Ο Κλοπ πρόσθεσε ότι οι ύβρεις δεν κάνουν και πολλά, για να παρακινήσουν τους παίκτες.

«Όταν αρχίζουν να τραγουδούν τα «Bobby Firmino», «Mo Salah», «You’ll Never Walk Alone» τέτοιου είδους πράγματα, που σου προκαλούν ανατριχίλα, και μια ώθηση. Τα άλλα τραγούδια είναι εντελώς χάσιμο χρόνου και αν σκέφτεσαι αυτό που τραγουδάς, είσαι ηλίθιος.» 

Το Kick It Out, το οποίο εργάζεται για την καταπολέμηση των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο, έχει καταδικάσει συγκεκριμένα «τραγούδια», ενώ η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, το διοικητικό όργανο του αθλήματος στην Αγγλία, έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στην εξάλειψή τους, καθώς τέτοια «τραγούδια» μπορούν να συγκριθούν με ρατσιστική κακοποίηση.
Δες και αυτό!