Λίβερπουλ: Χιλιάδες κόσμου στο φιλοξενούμενο Kyiv Pride

31/07/2023
από
Το Λίβερπουλ συνεχίζει τη σχέση του με την ουκρανική πρωτεύουσα, από όταν φιλοξένησε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Λίβερπουλ το Σάββατο 29/07/23, καθώς η πόλη φιλοξένησε το KyivPride, για λογαριασμό της ουκρανικής πρωτεύουσας του Κιέβου. Οι διοργανωτές επαίνεσαν την «καταπληκτική φιλία» μεταξύ των πόλεων.

Οι πόλεις συνεχίζουν μια σχέση που χτίστηκε, όταν το Λίβερπουλ φιλοξένησε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, για λογαριασμό της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας, νωρίτερα φέτος.

Ο Έντουαρντ Ρις, εκπρόσωπος του KyivPride, ταξίδεψε από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας στο Λίβερπουλ, για να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις Pride της πόλης, μαζί με άλλα μέλη της ουκρανικής ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωσης.

Ο ίδιος δήλωσε: «Πορευόμαστε μαζί για την Ουκρανία, για την ελευθερία, για να υπενθυμίσουμε στον κόσμο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει».

Ο Ρις είπε ακόμη, ότι η σχέση μεταξύ του Λίβερπουλ και της Ουκρανίας είναι «μια καταπληκτική φιλία», προσθέτοντας ότι «το Λίβερπουλ είναι μια πολύ φιλόξενη και φιλική και ζεστή πόλη, οπότε είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ.»

Πρόσθεσε: «Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα υποφέρουν, αυτή τη στιγμή, από έλλειψη δικαιωμάτων σε όλον τον κόσμο. Η συντηρητική χριστιανική ατζέντα και το κίνημα κατά των φύλων είναι πολύ ισχυρά εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και παντού, επομένως, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε μαζί, γιατί αυτός ο πόλεμος για τα δικαιώματά μας δεν έχει τελειώσει.»
Δες και αυτό!