Υπάλληλος έβρισε και έφτυσε στο πρόσωπο πελάτη | αύξηση των ομοφοβικών επιθέσεων στο Λίβερπουλ

06/07/2021
από

Ένας υπάλληλος στο Λίβερπουλ φαίνεται να έφτυσε στο πρόσωπο έναν άνδρα, αφού πρώτα τον έβρισε χρησιμοποιώντας ομοφοβικές εκφράσεις. 

Η αστυνομία του Merseyside ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, που έλαβε χώρα σε ένα παντοπωλείο στο Cavern Quater το περασμένο Σάββατο.

Το περιστατικό συνέβη στις 2 μετά τα ξημερώματα, όταν δύο άνδρες μπήκαν στο παντοπωλείο, στο οποίο εργαζόταν ο υπάλληλος.

Ένα από τα θύματα ισχυρίζεται ότι ο υπάλληλος άρχιζε να τους βρίζει, ενώ καθώς έβγαιναν από το κατάστημα, εκείνος του ακολούθησε και τον έφτυσε.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι διεξάγεται έρευνα μετά από αναφορές για ομοφοβικό έγκλημα μίσους στο Κέντρο της πόλης του Λίβερπουλ το Σάββατο 3 Ιουλίου», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Merseyside στη Liverpool Echo.

«Περίπου στις 2.55 π.μ., δύο άντρες μπήκαν στο τοπικό κατάστημα στην οδό Dale Street και ισχυρίστηκαν ότι, ενώ υπέστησαν ομοφοβική λεκτική κακοποίηση από το άτομο που βρισκόταν εκεί, το οποίο μάλιστα φέρεται να τους έφτυσε, πριν και οι δύο φύγουν από το κατάστημα».

«Θέλουμε να καταλάβουμε ακριβώς τι συνέβη και διεξάγεται πλήρης έρευνα».

«Εν τω μεταξύ, θα θέλαμε να μιλήσουμε με οποιονδήποτε άλλον που μπορεί να ήταν κοντά στο κατάστημα και να είδε, να άκουσε ή να αντιλήφθηκε το οτιδήποτε».

«Εμείς στην Αστυνομία του Merseyside καταδικάζουμε το έγκλημα μίσους σε όλες τις μορφές του και δεν θα ανεχτούμε τους ανθρώπους να στοχοποιούνται με τέτοιο τρόπο. Εάν έχετε πληροφορίες, παρακαλώ ενημερώστε μας και θα αναλάβουμε δράση».

Αρκετά, πάντως, είναι τα ομοφοβικά περιστατικά που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στο Λίβερπουλ.

Τουλάχιστον επτά εγκλήματα μίσους έχουν αναφερθεί από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ τα θύματα μοιράζονται τις φωτογραφίες των αιματηρών και μελανιασμένων προσώπων τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η έξαρση της βαρβαρότητας σε όλο τον Μήνα Υπερηφάνειας προκάλεσε οργή και διαμαρτυρίες, με εκατοντάδες να βαδίζουν στο κέντρο της πόλης.

Μεταξύ των θυμάτων: ένα queer ζευγάρι δέχθηκε απειλές για βιασμό και δολοφονία, ένα ομόφυλο ζευγάρι δέχτηκε επίθεση από κακοποιούς, δύο φίλοι ξυλοκοπήθηκαν και ένας άντρας κατέληξε στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι.




Δες και αυτό!