Ένα στα τέσσερα νεαρά κουήρ άτομα χρησιμοποιεί αντωνυμίες ουδέτερες φύλου, απορρίπτοντας το δίπολο αρσενικού και θηλυκού γένους, σύμφωνα με έρευνα του The Trevor Project.

Η μελέτη υποδεικνύει ότι τα νεαρά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα βρίσκουν όλο και περισσότερους τρόπους να εκφράσουν την ταυτότητα φύλου τους και ότι πολλά επιλέγουν ένα μείγμα αντωνυμιών.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 75% των ΛΟΑΤ+ νεαρών ατόμων χρησιμοποιεί αποκλειστικά είτε το «ο/αυτός», ή το «η /αυτή». Όμως, το 25% χρησιμοποιεί αντωνυμίες ουδέτερου φύλου, όπως «το/αυτό» (they/them), είτε αποκλειστικά είτε σε συνδυασμό με άλλες αντωνυμίες.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι σχεδόν τα 2/3 της ΛΟΑΤ+ νεολαίας που χρησιμοποιεί αντωνυμίες εκτός του διπόλου χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό των θηλυκών, αρσενικών, και ουδέτερων αντωνυμιών.

Το Trevor Project εξέτασε 40.000 ΛΟΑΤ+ νεαρά άτομα ηλικίας 13-24 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ρωτώντας τους: «Ποιες αντωνυμίες χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή; Επιλέξτε όλα όσα ισχύουν.»

Το 5% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι χρησιμοποιεί αποκλειστικά αντωνυμίες διαφορετικές από το δίπολο αρσενικό-θηλυκό, με την πλειοψηφία αυτής της ομάδας να επιλέγει τις ουδέτερες αντωνυμίες. Το 4% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι χρησιμοποιεί αντωνυμίες, όπως «ze/zir», «xe/xim» ή «fae/faer», ή είπε ότι χρησιμοποιεί αυτές τις αντωνυμίες σε συνδυασμό με άλλες.

Ο ενικός της αντωνυμίας «they» έχει χρησιμοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα για αιώνες.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αντωνυμίες όπως «they/them», «xe/xim» ή «fae/faer» για να αναπαριστούν καλύτερα την ταυτότητά τους.

Το Sam Smith (μουσικός από τη Βρετανία) έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο πέρυσι, όταν είπε ότι αισθάνεται πως είναι non binary και στη συνέχεια δήλωσε τις αντωνυμίες με τις οποίες προτιμά να το αποκαλούν.

Τα τρανσφοβικά άτομα έχουν «καταγγείλει» πολλές φορές τη χρήση των αντωνυμιών «they/them», αλλά το Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης στην πραγματικότητα εντοπίζει την πρώτη γραπτή χρήση του «they» σε ενικό αριθμό το 1375 – αποδεικνύοντας ότι δεν είναι ένα νέο φαινόμενο γλωσσικά.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το λεξικό Merriam-Webster ανακοίνωσε ότι επέλεξε την αντωνυμία «they» με απεύθυνση σε ενικό αριθμό, ως λέξη της χρονιάς.

Οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για τη λέξη «they» αυξήθηκαν κατά 313 % πέρυσι σε σύγκριση με το 2018, αποδεικνύοντας ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι εκπαιδεύονται στη σημασία του σεβασμού των αντωνυμιών των ανθρώπων.