Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Δημήτρης Παπανώτας

18/04/2024
από
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι παλαιότερες σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την εξαίρεσή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε ανάρτηση που έκανε στο X (Twitter), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρης Παπανώτας εξαιρείται από το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη “φορτώσει” ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

«Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα», έγραψε στην ανάρτηση ο Στέφανος Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή στάθηκαν οι παλιότερες σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα, σχετικά με την κακοποίηση των γυναικών. «Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της», είχε αναφέρει συγκεκριμένα. Μεταξύ των αντιδράσεων ήταν κι αυτή της Σοφίας Μπεκατώρου, υποψήφιας ευρωβουλεύτριας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία έχει μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλική κακοποίηση που έχει υποστεί.
Δες και αυτό!