Η προβολή της σειράς The Sandman φαίνεται να έχει προκαλέσεις τις αντιδράσεις, σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται την bisexual ταυτότητα.

Το The Sandman, μια προσαρμογή του κόμικ του Neil Gaiman, ακολουθεί τον Dream, καθώς προσπαθεί να ανακτήσει τη δύναμή του, αφού ήταν φυλακισμένος για 100 χρόνια.

Όπως και το κόμικ, η σειρά του Netflix είναι γεμάτη με ΛΟΑΤΚΙ+ αναπαραστάσεις – αλλά ορισμένοι θεατές φαίνεται να διαφωνούν με την εξέλιξη κάποιων χαρακτήρων.

Μερικοί θεατές ενθουσιάστηκαν για τη συμπερίληψη του non-binary χαρακτήρα, Desire, που υποδύεται από ένα non-binary ηθοποιό (Mason Alexander Park).

Ωστόσο, κάποιοι κατηγόρησαν το Τhe Sandman για αμφιφοβία για τον τρόπο που αποτυπώνει της σχέση της (bisexual) Johanna Constantine αλλά και για το ότι ο κεντρικός κακός της σειράς είναι bisexual (ή pan).

«Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι έχουν ελαττώματα ανεξάρτητα από τη σεξουαλικότητά τους και πολλές σχέσεις είναι ακατάστατες ή τελειώνουν άσχημα, αλλά ΚΑΘΕ αμφιφυλόφιλος πρέπει να είναι κακός άνθρωπος σε αυτήν τη σειρά;», έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Άλλοι θεατές διαφώνησαν με αυτήν την άποψη, υποστηρίζοντας ότι η συμπερίληψη κακών αμφιφυλόφιλων χαρακτήρων δεν κάνει απαραίτητα μια παράσταση αμιιφοβική.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί bi και pan στο χαρακτήρες στο The Sandman που είναι γελοίο να μιλάμε για αμφιφοβία επειδή ένας από αυτούς είναι εγωιστής και αδίστακτος», ανέφερε ένα tweet.

με πληροφορίες από pinknews.co.uk