Ο Trevor Wilkinson, ένας 17χρονος μαθητής από το Τέξας, ανέβασε μία αναφορά σχετικά με το σχολείο του, επειδή τιμωρήθηκε, για τα βαμμένα του νύχια.

«Πήρα αποβολή, επειδή έβαψα τα νύχια μου»

Την παραπάνω φράση έγραψε σε μια ανάρτηση.

«Επιτρέψτε στα αγόρια να έχουν βερνίκι νυχιών» – Αυτός είναι ο τίτλος στο Change.org που δημοσίευσε πριν από μια εβδομάδα για να μαζέψει υπογραφές. «Μου είπαν ότι θα συνεχίσω να παίρνω αποβολή μέχρι να τα ξεβάψω. Είναι ένα πλήρες διπλό πρότυπο, επειδή επιτρέπεται στα κορίτσια να βάφουν και να φτιάχνουν τα νύχια τους.» 

«Το έκανα αυτό για να εκφράσω το ποιος είμαι» , δήλωσε ο Wilkinson στο USA Today.

«Έχω παγιδευτεί στο μυαλό των κλειστών ανθρώπων… Λατρεύω τα νύχια μου. Νομίζω, ότι είναι τόσο ωραία. Σίγουρα, το χρησιμοποιώ για να εκφράσω τον εαυτό μου και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να έχουν ελευθερία έκφρασης.” 

Ενώ η περιφέρεια αρνήθηκε να επεξεργαστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Επαρχιακός Επόπτης, Kenny Berry, δημοσίευσε μία δήλωση:

«Η περιοχή διεξάγει μια επιμελή και προσεκτική αναθεώρηση του ενδυματολογικού κώδικα σε ετήσια βάση» , έγραψε. “Αυτή η διαδικασία αναθεώρησης οδηγεί στην ανάπτυξη ενός τελικού ενδυματολογικού κώδικα, που εφαρμόζεται με συνέπεια και επιβάλλεται κατά την επόμενη σχολική χρονιά. Οι ερωτήσεις, ή οι ανησυχίες, σχετικά με τον ενδυματολογικό κώδικα εξετάζονται ξεχωριστά και η περιφέρεια δεν μπορεί να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένο μαθητή. Η περιφέρεια εκτιμά τα σχόλια και τις αναφορές σχετικά με αυτό το ζήτημα, που ελήφθησαν από μέλη της κοινότητας και θα τα λάβει υπόψη, όταν διεξάγει την ετήσια αναθεώρησή του αργότερα αυτό το σχολικό έτος.” 


Σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες, ο Wilkinson θα παραμείνει τιμωρημένος, έως ότου αφαιρέσει το βερνίκι, ή μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα από το διαδίκτυο.

Ο Wilkinson έχει λάβει πολλή υποστήριξη στο διαδίκτυο.

Για να υπογράψεις την αναφορά του, η οποία μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 65.000 υπογραφές, κάνε κλικ εδώ.