Δολοφονία Άννας: Βίαιοι τίτλοι και κίτρινα δημοσιεύματα

18/07/2023
Κάθε πρωί βγαίνοντας από το σπίτι μου περνώ από ένα περίπτερο και χαζεύω τα εξώφυλλα των εφημερίδων που είναι κρεμασμένα στα μανταλάκια. Είναι αστείο το πόση προπαγάνδα κρύβεται μόνο και μόνο στο τίτλους.

Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, στα μανταλάκια έχουν κρεμάσει και τη δολοφονία της Άννας. Βίαιοι τίτλοι που παραπέμπουν σε ροζ και κίτρινα δημοσιεύματα και που μιλούν -χωρίς καμία ενσυναίσθηση για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που πενθούν και κάνουν το λάθος να τα διαβάσουν – για “σφαγή” και “ξεκοιλιάσματα” και αναπαραγωγή πληροφοριών που καμία σχέση δεν έχουν με το έγκλημα.

Mιλάμε για το ανελέητο misgendering που έγινε στην ίδια (και γενικότερα γίνεται στα κουήρ/τρανς άτομα) από τα μέσα. Πολύ σωστά! Είναι εγκληματική η αδιαφορία τους στον αυτοπροσδιορισμό μας. Κάποια στιγμή ας μιλήσουμε και για τον κακοποιητικό τρόπο με τον οποίο διηγούνται όσα έχουν να κάνουν με εμάς. Είμαστε άνθρωποι, όχι ιστορίες από την κρύπτη.

Αύριο θα αλλάξω δρόμο, θα περάσω από το ανθοπωλείο. Τουλάχιστον, θα κερδίσω μυρωδιές.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!