Δικαιώθηκε η εκπαιδευτικός που είχε προβάλει την ταινία «Αγόρια στο Ντους»

26/10/2023
από
Με απόφαση της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δικαιώνεται η δασκάλα που είχε προβάλει την ταινία «Αγόρια στο Ντους» σε τάξη δημοτικού σχολείου.

Συγκεκριμένα, μετά από Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η εκπαιδευτικός απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες, καθώς αποφάνθηκε ότι έπραξε νόμιμα και δεν συντρέχει λόγος για την πειθαρχική της δίωξη.

Τον Μάιο η δασκάλα είχε προβάλει τη μικρού μήκους σουηδική ταινία, «Αγόρια στο Ντους», σε τάξη τετάρτης δημοτικού. Η ταινία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και προτείνεται για ηλικίες από 11 έως 17 χρονών. Διαρκεί εννέα λεπτά, και περιλαμβάνει μια σκηνή κατά την οποία δύο 12χρονα αγόρια ανταλλάσσουν ένα φιλί.

Ωστόσο, η υπόθεση πήρε τεράστιες διαστάσεις με τους γονείς ενός παιδιού να κινούνται νομικά. Συγκεκριμένα, είχαν στείλει εξώδικο στον διευθυντή, στην πρωτοβάθμια και το Υπουργείο Παιδείας.

Οι ομοφοβικές αντιδράσεις παρακίνησαν τον σκηνοθέτη, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση Παιδικού Κινηματογράφου, να κάνουν σχετικές δηλώσεις, υπερασπιζόμενοι την απόφαση της δασκάλας.

Πλέον το θέμα διαλευκάνθηκε θεσμικά και επιβεβαιώθηκε η σωστή κρίση της εκπαιδευτικού, αλλά και για ακόμη μια φορά, η ομοφοβία της ελληνικής κοινωνίας και των συγκεκριμένων γονιών.
Δες και αυτό!