Η σειρά κόμιξ Power Rangers πρόκειται να αποκτήσει ένα non binary κακό, όπως αποκάλυψαν μέσω twitter ο δημιουργός τους Paul Allor και τα BOOM! Studios.

Το Death Ranger είναι το νέο «κακό» της σειράς Mighty Morphin’ Power Rangers, κάνοντας τη σειρά ακόμα πιο φιλική προς το ΛΟΑΤΚΙ κοινό της.

Το μαυροχρυσοφορεμένο ranger θα είναι ο κύριος κακός χαρακτήρας του επεισοδίου Power Rangers Unlimited: The Death Ranger #1.

Το one-shot κόμικ δημοσιεύεται από την BOOM! Studios και θα είναι η ιστορία προέλευσης των Omega Rangers, της αρχαίας ομάδας Rangers που χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία της φύσης, για να πολεμήσουν κοσμικές απειλές.

Ένα μέλος των αρχικών Omega Rangers, το Death Ranger, κατέληξε να προδώσει τους ήρωες. Οι θαυμαστές των Rangers άρχισαν αμέσως να λατρεύουν το Death Ranger -γιατί όχι- αλλά ο συγγραφέας του κόμικ Paul Allor παρατήρησε ότι κάποιοι το χαρακτήριζαν λάθος, ως αρσενικό.

«Οι αντωνυμίες του Death Ranger είναι they/them, όπως συμβαίνει με ολόκληρη τη φυλή τους», έγραψε ο Allor στο Twitter στις 20 Μαΐου.

Ο Death Ranger δεν είναι ο πρώτος μη δυαδικός χαρακτήρας στο σύμπαν των Power Rangers. Το πρώτο ήταν το Orisnoth, το Blue Squadron Ranger που εμφανίστηκε στη δεύτερη σεζόν του Power Rangers Megaforce.

Έτσι, σε έναν κόσμο που εξακολουθεί να στερείται έντονα μη δυαδικής εκπροσώπησης, οι LGBTQ+ οπαδοί των Power Rangers επαίνεσαν το franchise για την εισαγωγή ενός ακόμη μη δυαδικού χαρακτήρα.

Αλλά οι Power Rangers δεν ήταν πάντα οι πιο φιλόξενοι. Ο David Yost, ο οποίος έπαιζε τον Blue Ranger στην αρχική τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1990, εγκατέλειψε τη σειρά λόγω της ομοφοβικής κακοποίησης που υπέστη στα γυρίσματα.

Ο Yost, ο οποίος αποκάλυψε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος το 2010, δήλωσε ότι τον αποκαλούσαν “f****t” στο πλατό. «Είμαι μέρος μιας σειράς που έχει γίνει εμβληματική τα τελευταία 25 χρόνια», δήλωσε στο Out In Perth το 2018, «και θέλω οι θαυμαστές της σειράς να επικεντρωθούν πραγματικά σε όλα τα θετικά πράγματα που αποκόμισαν από τη σειρά και όχι στα πράγματα που συμβαίνουν στα παρασκήνια».

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.