Δανάη Μπάρκα: τα πράγματα δυστυχώς δεν βελτιώνονται

0
288
Η Δανάη Μπάρκα μίλησε σήμερα στην εκπομπή της Πάμε Δανάη για την χονδροφοβία, τον ρατσισμό και την ομοφοβία, με αφορμή κάτι που της συνέβη πρόσφατα σε μια βραδινή της έξοδο. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του μοντέλου Ashley Graham, ανέφερε την έλλειψη μιας διαφορετικής αναπαράστασης στα media αλλά και την εμμονή των ανθρώπων με την εξωτερική εμφάνιση. 

«Αλλά ακόμα και από τον μικρόκοσμο μας να το πάρουμε, και δεν εννοώ μόνο την ελληνική τηλεόραση, την Ελλάδα γενικότερα, τις αντιδράσεις των ανθρώπων γενικότερα σε σχέση με τα σώματα, με την εμφάνιση, με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, με τα πάντα. Δεν μιλάω δηλαδή μόνο για κάτι που εμένα με αφορά πολύ. Μιλάω για οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων που μπορεί να έχει νιώσει στο περιθώριο κάποιες στιγμές».

Στη συνέχεια είπε ότι δεν αναφέρεται μόνο στις επιλογές των οίκων μόδας αλλά και σε πληθώρα διαφημίσεων. «Καθίστε σπίτι σας μια μέρα και δείτε τις διαφημίσεις. Σε όλες τις εταιρίες αρωμάτων, καλλυντικών, μαλλιών, οτιδήποτε, θα δείτε να είναι τα πρότυπα, αυτά τα πανέμορφα κορίτσια… Είναι ελάχιστες οι εταιρίες που λένε “ναι, υπάρχουν όλα εκεί έξω”».

Το περιστατικό που βίωσε πρόσφατα επιβεβαίωσε και τα λεγόμενα της. «Τα πράγματα δυστυχώς δεν βελτιώνονται και αν θέλετε να μιλήσουμε σε πιο προσωπικό επίπεδο, το λέω και ως παθούσα. Βγήκα το Σάββατο και με πλησίασε ένα κορίτσι μέσα στο νυχτερινό μαγαζί που ήμουν, βουρκωμένη και μου είπε “είμαι 26 και πρώτη φορά έβαλα μαγιό πέρυσι επειδή βγήκες εσύ στην τηλεόραση”».

Κλείνει λέγοντας ότι «όταν ένας άνθρωπος είναι 26 χρονών κι έχει ένα διαφορετικό σώμα και τολμάει πρώτη φορά να βάλει μαγιό σε αυτή την ηλικία, σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι τον έχουν κατακεραυνώσει με τα σχόλιά τους. Είναι ντροπή, έχουμε 2023!».